Pokaljubel i Kolding. FCM er sikkert videre til semifinalen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Problemfri pokalsejr til FC Midtjylland

Kenneth Kristiansen 

Uden at overanstrenge sig vandt FCM 2-0 ude over Kolding IF fra 2. division. Dermed er FCM klar til pokalsemifinalen

FODBOLD Trods en del udskiftninger i startopstillingen, og trods et godt fightende hjemmehold med et uvant stort publikum i ryggen, vandt FC Midtjylland uden nævneværdige problemer pokalkvartfinalen på udebane over Kolding IF med 2-0.

Dermed er FCM klar til semifinalen i Sydbank Pokalen, som pokalturneringen nu hedder.

Hele 6100 tilskuere havde fundet vej til Autocentralen Park i Kolding. Til hjemmeholdets kamp i 2. division i weekenden var der 450, så der var pres på det hyggelige stadion og ikke mindst en del parkeringskaos. Derfor blev kampstart også udskudt i 10 minutter, så alle kunne nå at komme ind.

Da pokalopgøret så kom i gang, var det som ventet gæsterne, der dominerede. Selvom FCM havde skiftet ud på en hel del pladser i startopstillingen, var forskellen på toppen af 2. division og toppen af Superligaen til at få øje på - naturligvis.

Debutant og comeback
Hos FC Midtjylland var der debut til canadiske Manjrekar James, der begyndte i tremandsforsvaret sammen med Alexander Scholz og Tim Sparv. Sidstnævnte skulle egentlig ikke være startet inde, men han måtte træde til i stedet for Kian Hansen, hvis bedre halvdel i løbet af onsdagen viste tegn på, at parrets første barn var på vej.

Også den polske lejesvend Rafal Kurzawa startede inde, og der var forårsdebut til norske Gustav Wikheim i frontkæden.

Netop Wikheim blev første mand på måltavlen i Kolding knap midtvejs i første halvleg. Jakob Poulsen centrede bolden mod venstre hjørne til Rafal Kurzawa, og polakkens flade indlæg ramte tæt under mål Mayron George og strøg bagud i feltet. Gustav Wikheim kom resolut stormende midt for mål og bankede bolden ind til 1-0.

Mayron George havde tidligt i kampen brændt en vaskeægte friløber, og efter en halv time misbrugte den costaricanske angriber igen, da han spurtede fra Koldings Morten Hansen og afsluttede, men for spidst og forbi mål.

Hjemmeholdet havde svært ved at følge gæsternes tempo og fysik, men med 10 minutter til pausen kom pludselig en gigantisk chance til Kristian Kirkegaard kun et par meter fra FCM’s mål efter et skarpt indlæg. Kristian Kirkegaards skud blev klaret af en fremragende fodparade af FCM-keeper Jesper Hansen, og returbolden sendte Koldings topscorer, Rune Nautrup, lige forbi mål.

Mayron George tog revanche for de brændte chancer straks efter pausen, da han tæt under mål drejede et indlæg fra Awer Mabil i mål til 2-0.

Derfra kørte FC Midtjylland sejren sikkert i hus, mens kræfterne hos Kolding-spillerne helt naturligt ebbede ud i løbet af anden halvleg.

Hjemmeholdet forlod pokalturneringen med oprejst pande, men efter at have slået Superliga-holdene fra Randers og Vejle ud, gik den altså ikke længere, da mestrene kom forbi.

FCM’s næste kamp er på søndag i Superligaen. Det er mod SønderjyskE hjemme på MCH Arena i Herning.