Annebell Tamayo Wittendorff Ibsen er én af de unge, danske Taekwondo Poomsae-udøvere, der kan gøre sig håb om at repræsentere Danmark i Herning i 2020. Foto: Dansk Taekwondo Forbund

Officielt: Herning vært for VM i taekwondo

Ole Bitsch 

Over 1200 af verdens bedste taekwondo-udøvere samles i Kvik Hockey Arena i maj 2020

TAEKWONDO Som sports- og kulturby er Herning vant til internationale arrangementer mesterskaber, og i maj 2020 vil byen atter være vært for et verdensmesterskab.

Det drejer sig om VM i Taekwondo Poomsae, der er den tekniske version af kampsporten, hvor der konkurreres i bevægelse - bedømt på kraft, balance og korrekt udførelse.

Da der ved det seneste VM i Taekwondo Poomsae - et mesterskab, der i 2018 havde Taipei som værtsby - deltog 1200 atleter.

Sportens stigende popularitet betyder, at der forventes en stigning i antallet af deltagere ved VM i Herning.

- Taekwondo Poomsae er efterhånden en stor sport, ikke mindst internationalt, og danske atleter er også med fremme i medaljekampen. At vi nu bliver værter for et VM med 1200 deltagere og 300 officials falder godt i tråd med vores ambitioner om at tiltrække store sportevents. Vores mangeårige erfaring som vært for store internationale mesterskaber kan på denne måde give et boost til særligt hotel - og restaurationsbranchen i området, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, i en pressemeddelelse.

VM-kampe i ishockeyhallen
VM i Taekwondo Poomsae i Herning er programsat til 17.-24. maj 2020. Mesterskabet får ishockeyhallen Kvik Hockey Arena, der er normalt er hjemmebane for Herning Blue Fox, som base, da hallen i Holing i denne periode er is-fri.

Den nyrenoverede arena blev indviet i november 2018, efter en ombygning til cirka 45 millioner kroner.

Kvik Hockey Arena kan blandt andet byde på opgraderede publikumsforhold, bedre omklædningsfaciliteter og LED-reklamekube i loftet.

Overtager fra Vejle
VM i taekwondo i 2020 havde oprindeligt Vejle som vært, da Dansk Taekwondo Forbund og Sport Event Denmark i 2016 bød ind på værtskabet. Men parterne har i fællesskab besluttet at give værtskabet videre til Herning.

- Vi har konstateret, at vi ville få problemer med at gennemføre VM i Poomsae på den måde, vi gerne vil afvikle events på i Vejle, forklarer siger Sofie Plenge, direktør for Kultur og Fritid i Vejle Kommune, i pressemeddelelsen.

- Den lokale forankring af eventen står ikke så stærkt, som den gjorde tilbage i 2016. Derfor mente vi i fællesskab med Dansk Taekwondo Forbund og Sport Event Denmark, at det var rettidigt omhu at se efter andre muligheder.

- Med Herning som vært forbliver eventen på danske hænder, og det er den bedste løsning for alle parter, siger Sofie Plenge.

Hos Sport Event Denmark er man glade for, at Herning har budt ind på værtskabet for VM i Taekwondo Poomsae.

- Det bliver en fest og godt for næringslivet i området, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.