Joachim Andersen (til venstre) har fået masser af spilletid i Serie A i denne sæson for Sampdoria. Blandt andet var han med i opgøret mod AC Milan med Gonzalo Higuain. Nu er han udtaget til landsholdet. Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Tidligere FCM-talent kan få debut på landsholdet

FODBOLD Den danske landstræner Åge Hareide havde flere overraskelser i ærmet, da han mandag offentliggjorde sin trup til de kommende landskampe mod Kosovo og Schweiz.

Med i truppen på 23 spillere var nemlig Sampdorias Joachim Andersen, der tog skridtet til udlandet fra FC Midtjylland. Også superligatopscorer Robert Skov og Huddersfield-spilleren Philip Billing er udtaget.

Alle tre har deres debut på A-landsholdet til gode.

- Det er naturligt for os, at vi kigger på spillere på U21-landsholdet. Det er en naturlig rekrutteringsbase for det danske landshold.

- I 2018 var der ingen debutanter. Det var helt bevist, for vi satsede på kontinuitet, siger Åge Hareide ved præsentationen af truppen.

Mens der er tre mulige debutanter i truppen, er Pione Sisto, Jannik Vestergaard og Andreas Cornelius gledet ud. Sidstnævnte har siddet ude med en skade i Bordeaux’ seneste kampe.

I 2018 vandt Danmark sin gruppe i Nations League og rykkede dermed op i turneringens øverste lag. Danmark har derfor endnu en chance for en EM-billet, hvis kvalifikationen skulle glippe.

- Vi skal blive endnu bedre. Selv om vi er nummer ti på verdensranglisten, er det ikke meget værd, hvis vi ikke kan fortsætte.

- Det bliver ikke så nemt at komme til EM i Danmark, men vi må levere og præstere. Det er det eneste, vi har fokus på, lyder det fra Hareide.

Også de tidligere FCM-spillere Jonas Lössl og Simon Kjær er udtaget.

Danmark møder 21. marts Kosovo i en testkamp, mens 26. marts gælder udekampen mod Schweiz i kvalifikationen til næste års EM-slutrunde.

Truppen består af følgende:

Kasper Schmeichel, Leicester

Jonas Lössl, Huddersfield

Frederik Rønnow, Frankfurt

Peter Ankersen, FCK

Andreas Christensen, Chelsea

Henrik Dalsgaard, Brentford

Jens Stryger Larsen, Udinese

Joachim Andersen, Sampdoria

Jonas Knudsen, Ipswich

Mathias Zanka Jørgensen, Huddersfield

Simon Kjær, Sevilla

Christian Eriksen, Tottenham

Lasse Schöne, Ajax

Lukas Lerager, Genoa

Philip Billing, Huddersfield

Pierre Emile Højbjerg, Southampton

Thomas Delaney, Dortmund

Christian Gytkjær. Lech Poznan

Kasper Dolberg, Ajax

Martin Braithwaite, Leganes

Nicolai Jørgensen, Feyenoord

Robert Skov, FCK

Yussuf Poulsen, RB Leipzig

/RITZAU/