HC Midtjylland har mødt Skjern flere gange i ligaen - her et billede fra en kamp i 2016. Nu møder det nuværende 2. divisionshold Skjern i en pokalkamp. Foto: Flemming Hansen

HC Midtjylland skal op mod Skjern i pokalturneringen

Kenneth Kristiansen 

HCM kommer op mod de forsvarende danske mestre i sjette runde af Santander Cuppen

HåNDBOLD HC Midtjylland kommer for en stund tilbage på øverste hylde i dansk håndbold. Herning-klubben har trukket de danske mestre, Skjern Håndbold, som modstander i næste runde af pokalturneringen, Santander Cuppen.

Kampen bliver spillet onsdag 3. april, oplyser HCM. Det er ugen efter den sidste kamp i 2. division.

- Vi håber selvfølgelig, vi er rykket op på det tidspunkt, siger salgschef og daglig leder, Peter Andersen, som glæder sig over, at HCM skal møde Skjern.

- Det er da en stor ting for vores klub, understreger Peter Andersen, der selv er fra Skjern og arbejdede i klubben, før han i 2011 kom til HC Midtjylland.

Kampen vil blive spillet på HCM’s nuværende hjemmebane i Sportscenter Herning, hvor der er plads til 500 tilskuere.

- Vi har ikke rigtigt nogle alternativer, fortæller Peter Andersen og forklarer, at den runde hal hos MCH, hvor HC Midtjylland tidligere har haft hjemmebane, ikke længere er bygget op til håndbold.

- Så skulle det til at bygges op igen fra grunden, påpeger HCM-lederen.

HC Midtjylland gik konkurs i april sidste år og rykkede derfor ned fra ligaen og begyndte forfra i 2. division. Med tre spillerunder tilbage fører HCM sin pulje i 2. division og ligger til direkte oprykning til den næstbedste række, 1. division.

»Det gamle« HCM vandt pokalturneringen i 2016.

Også kvinderne fra Herning-Ikast Håndbold skal i kamp i sjette runde af Santander Cuppen. HIH møder på udebane Aalborg HK fra 2. division. Det pokalopgør skal spilles inden 16. maj.