Foto: Tom Laursen

Aalborg Pirates udligner med overtidssejr

Thomas Damm 

En sen nordjysk udligning tvang kampen i overtid, og efter otte minutter vandt Aalborg 2-1

ISHOCKEY Det blev en uhyre taktisk affære, da Herning Blue Fox og Aalborg Pirates søndag eftermiddag udkæmpede det andet slag i kvartfinaleserien.

Det skete i Kvik Hockey Arena, hvor lige under 3000 tilskuere var mødt frem for at se, om de lokale helte kunne følge fredagens sejr i Aalborg op på hjemmebane.

Det gik ikke, da »piraterne« tog sejren med et mål efter otte minutters overtid af Sebastian Brinkman.

Første periode varf lige med et overtag til Herning. I anden periode var »rævene« under pres takket være en række udvisninger. Eksempelvis fik Lindsey Sparks en 2+2-udvisning og sad altså udvist fire minutter, mens holdkammeraterne kæmpede bravt for at holde stand.

Med 10 minutter tilbage af kampen eksploderede Kvik Hockey Arena. Thomas Andersen scorede til 1-0 for Blue Fox. Han stod fri ved bageste stolpe, og det så backen Lauri Taipalus, der lagde en flot aflevering skråt frem i banen og i to omgange lykkedes det den 24-årige angriber at få pucken i mål. Det var blot herningesenrens tredje mål i sæsonen.

Føringen holdt til 19 sekunder før tid, hvor Mikkel Højbjerg udlignede, da nordjyderne satsede uden målmand på banen.

Det betød overtid, hvor der spilles fire mod fire. Efter otte minutter havde Herning en god chance, som Aalborg kørte kontra på, og så scorede Sebastian Brinkman det afgørende mål.

Kamp tre spilles på tirsdag i Aalborg med kampstart klokken 19.30.