FCM-spillerne jubler over Mayron Georges mål til 2-1. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Udskældt angriber blev helten i Hobro

Kenneth Kristiansen 

Mayron George scorede til resultatet 2-1 og sikrede FC Midtjylland sejren

FODBOLD Udskældt i mandags - helten fredag aften i Hobro.

Den costaricanske angriber, Mayron George, afgjorde FC Midtjyllands udekamp mod Hobro, da han med godt 10 minutter tilbage af kampen scorede til resultatet 2-1.

Dermed fik de danske mestre altså tilkæmpet sig en vigtig sejr mod bundholdet, men der skulle hårdt arbejde til.

Gæsterne var ellers altdominerende i første halvleg, og føringen ved halvtid skulle have været større end de 1-0, det blev til.

Drømmekasse af Evander
Målet, som faldt i det 25. minut, var til gengæld i særklasse. Et hjørnespark fra Jakob Poulsen blev afvist af Hobro-forsvaret i første omgang, men efter et par stationer blev bolden spillet ud til Evander, der trykkede af udenfor feltet. Bolden drønede som et projektil ind i kassen, uden chance for målmand Jesper Rask.

Flot, flot kasse - brasilianerens sjette sæsonmål i Superligaen.

Og der var chancer til mere, men Hobro-målmanden havde en god dag. Allerede inden Evanders scoring fik Jesper Rask viftet en afslutning fra tæt hold af Awer Mabil op på overliggeren, og mod slutningen af halvlegen fik Jesper Rask fingrene på et hovedstød fra Paul Onuachu, så bolden røg ud på stolpen.

Hjemmeholdet var derimod særdeles ufarlige, men det ændrede sig straks fra indledningen på anden halvleg. Den var kun fem minutter gammel, da Hobros Edgar Babayan modtog bolden i venstre side. Dansk-armeneren trak ind i banen og skød mod fjerneste målhjørne, hvor FCM-keeper Jesper Hansen ikke nåede ned. 1-1 - nærmest ud af det blå.

Hobros udtryk var helt anderledes aggressivt og pågående efter pausen, og først midtvejs i halvlegen tiltvang FCM sig igen initiativet i kampen.

Cheftræner Kenneth Andersen sendte Mayron George ind i front ved siden af Paul Onuachu for at jagte et nyt føringsmål, og 10 minutter før tid slog den costaricanske angriber til. Mayron George kom glidende foran mål og bugserede Evanders indlæg ind til 2-1. Fornem oprejsning for indskifteren, der var voldsomt udskældt efter tre store brændte chancer i 3-3-hjemmekampen mod FC Nordsjælland i mandags.

Med sejren er FCM a-point med FCK i toppen af Superligaen - før rundens øvrige kampe.