Foto: Martin Ballund

Bilist viste betjente et kørekort købt på internettet

HERNING Det blev en relativt dyr eftermiddag for en 30-årig mand fra Herning, da han i går blev standset på Silkeborgvej af politiet. Manden er af udenlandsk oprindelse, og han viste betjentene et internationalt kørekort, som han forklarede, at han havde købt på internettet. Ifølge politiet var kørekortet meget vellignende, men det er ikke brugbart som kørekort i Danmark. Derfor blev bilisten sigtet for kørsel uden førerret. Det nægtede han. Da det er tredje gang inden for tre år, at politiet standser manden, beslaglagde betjentene bilen, og det protesterede den 30-årige mand også over.

Derfor skal sagen for retten, så en dommer kan tage stilling til, om politiet havde retten på sin side. Bilisten har fået bøder på henholdsvis 7000 og 8500 kroner for de to tidligere overtrædelser, og denne gang venter der manden en bøde på 10.500 kroner.