Indehaver Karen Smedegaard Kirkegaard har været uddannet blomsterdekoratør siden 2000, og hun åbnede Bloom K i 2007. Foto: Henrik Ole Jensen

Ugens visit: Blomster fra hele verden i en buket

Mathilde Bach callesen 

Det botaniske værksted Bloom K laver blomsterbuketter - og dekorationer til private og erhverv. Herning Bladet har været forbi værkstedet, der holder af det naturlige look

BOTANIK - Når den gule blomst er en del af buketten, træder den gule farve i orkidéen mere frem, forklarer Karen Smedegaard Kirkegaard, der er indehaver af Bloom K, da Herning Bladet slår vejen forbi det botaniske værksted i Fonnesbechsgade.

For Karen Smedegaard Kirkegaard og hendes ansatte er det helt naturligt at tænke i farver og former, der klæder hinanden, når de hver dag kreerer buketter og dekorationer til enhver lejlighed både til private og erhverv.

- Når man arbejder i et kreativt fag, er man ofte et meget visuelt tænkende menneske, så hvad der passer godt sammen, og hvordan det skal komme til at se ud, kommer ofte af sig selv, når vi laver buketter, siger indehaveren, som åbnede Bloom K for 12 år siden.

Bloom K var i de første år blomsterbutik, inden den forvandlede sig til et botanisk værksted, som i dag kun holder åbent efter aftale.

- Vi vil selvfølgelig altid gerne lave smukke blomsteropgaver, og vi står stadig til rådighed for dem, som henvender sig, siger indehaveren.

Blomsterdekoratørerne fremtryller både buketter til bryllupper, konfirmationer og til selvforkælelse. Men det meste af tiden går dog med at kreerer buketter og designløsninger med botanik som omdrejningspunkt til erhvervslivet - hovedsageligt MCH Messecenter Herning og MCH Herning Kongrescenter, som er Bloom K’s største kunde.

- Vi bruger meget af vores arbejdstid på messe- og kongrescentret, hvor vi blandt andet laver buketter og dekorationer til de mange arrangementer, siger indehaveren.

Blomster fra hele verden
Uanset om det er farverige buketter til private eller erhverv skinner blomsterdekoratørernes passion for botanik igennem.

- Vi har alle en stor passion for alt botanik; grene, blomster, blade. Det er helt ligesom juleaften, når vores leverandør kommer med blomster, siger Karen Smedegaard Kirkegaard.

Blandt blomsterne finder man orkidéer fra Østen, Banksiaer fra Australien og Proteaer fra Sydafrika - ja, det er blomster fra hele verden, som står side om side i de buketter, blomsterdekortørerne fremtryller.

- Det er megafedt, at trenden i dag er, at der ikke er noget, der er rigtigt eller forkert. Man kan næsten binde alt sammen, og vi mikser mange forskelllige landegrænser, når vi binder buketter, siger hun.

Blomstermoden er, at det gerne må have lidt kant med eksempelvis eksotiske blomster, mere spræl og flere farver, hvorimod det for nogle år siden var mere nordisk med matte farver.

- Vi er optaget af at følge tidens tendenser, og vi finder ofte inspiration på de sociale medie og i boligindretning. Og lige nu må det gerne se lidt tilfældigt og vildt ud, forklarer indehaveren.

Sammen med de mange farverige blomster skinner det naturlige igennem hos Bloom K’s kreationer og designløsninger.

- Det er vigtigt for os, at blomster og andet botanik altid bliver præsenteret på en naturlig måde. Jeg synes, at en blomst er smuk i sig selv - og det er den i alle blomstens faser, siger indehaveren, der yderst sjældent kunne finde på at beskærer en lang blomsterstilk.

- Det er det smukkeste at lade blomsten stå, som den er. Man skal bruge længden, formen og fylden, som blomsten har, siger hun.

Følelse og forkælelse
Der er ingen tvivl om, at der bliver lagt kærlighed og kreativitet i blomsterarbejdet, som Bloom K leverer. Det betyder noget for blomsterdekoratørerne at sende et godt og ikke mindst et smukt stykke arbejde ud af værkstedet ...

- Uanset om det er til et stort bryllup, en mosters 70-års fødselsdag eller en begravelse, så skal buketten formidle følelser og tanker, siger Karen Smedegaard Kirkegaard og fortsætter:

- Blomster holder ikke for evigt, men det handler om stemning, følelser og forkælelse her og nu.

Og dog! Nogle blomster holder måske for evigt. Evighedsbuketten er i hvert fald populær for tiden.

- Når man har haft glæde af en frisk buket, kan man tage alt vandet fra og lade blomsterne tørre helt ud, så bliver det til en evighedsbuket, forklarer Karen Smedegaard Kirkegaard, som også glæder sig over, at nogle kunder holder »for evigt«, selvom Bloom K ikke længere er en blomsterbutik med åbningstider.

- Jeg er vildt glad og taknemmelig for de kunder, som stadig kender os fra dengang, vi var en blomsterbutik, og som stadig bruger os, siger Karen Smedegaard Kirkegaard.