HIH-spillerne kunne juble over endnu en sejr. Foto: Flemming Hansen

Klasseforskel: HIH-kvinderne vandt stort i Holstebro

Kenneth Kristiansen 

Næstsidste spillerunde i grundspillet gav to sikre point til Herning-Ikast Håndbold

HåNDBOLD Klasseforskellen var til at få øje på i Gråkjær Arena i Holstebro onsdag aften. Hjemmeholdet TTH Holstebro kunne intet stille op mod gæsterne fra Herning-Ikast Håndbold, der vandt med de solide cifre 37-23.

Kampen blev afgjort godt og grundigt fra første halvlegs 10. minut og 14 minutter frem. I den periode scorede HIH’erne 10 gange i træk og gik fra 6-6 til 16-6 på måltavlen.

Efter en jævnbyrdig indledning på kampen tog HIH’s cheftræner, Kristian Kristensen, en timeout tidligt, og derfra strammede spillerne op, skruede lidt på gaspedalen - og satte hjemmeholdet helt og aldeles på plads. Alle TTH’s fejl i opspillet blev straffet af et kynisk og skarpt Herning-Ikast-kollektiv.

Sidst i halvlegen kom TTH Holstebro en smule med igen, men ved pausen var HIH foran med ni mål, 19-10.

Spændingen var væk
Derfor var anden halvleg helt og aldeles spændingsforladt, men HIH’erne holdt dampen nogenlunde oppe hele vejen, mens der også blev mange minutter på banen til spillere som Michala Møller, Trine Troelsen, Julie Gantzel og Anne Mette Pedersen.

Det var dog de »sædvanlige« profiler, der strålede mest. Helene Fauske var skarp og effektiv og blev topscorer med ni mål, og venstrefløjen Emma Friis fulgte lige efter med endnu en flot kamp og otte scoringer.

Direkte duel venter
Sejren betyder, at Herning-Ikast rykker op på fjerdepladsen i HTH Ligaen før sidste spillerunde i grundspillet. Fjerdepladsen betyder ét point med over i det kommende slutspil, men det bliver først afgjort i den sidste kamp, om det skal lykkes for HIH. Der er nemlig dømt direkte duel om fjerdepladsen, når Nykøbing Falster, der nu er ét point efter i tabellen, kommer på besøg i IBF Arena i Ikast onsdag i næste uge.

Næste kamp for HIH-kvinderne er på søndag, hvor det gælder kroatiske Podravka Vegeta på udebane i EHF Cup-kvartfinalen. Herning-Ikast vandt den første kvartfinale i fredags i Ikast med 34-26.