Evander Ferreira scorede målene til 2-3 og 3-3 i FCM’s vilde comeback. Brasilianeren var ellers ligeså skidt spillende som resten af ulveflokken før pausen. Foto: Flemming Hansen

Vildt comeback: FCM vendte 1-3 til 3-3

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland kæmpede sig tilbage fra en sløj præstation med et flot comeback til 3-3 på egen bane

FODBOLD Sikke. En. Fodboldkamp.

FC Midtjylland fortsætter med at vise midtjysk karakterstyrke i guldjagten. Efter sidste rundes sejr i Aarhus med to mand i undertal i slutfasen formåede FCM her til aften at komme tilbage fra 1-3 til 3-3 og pointdeling mod FC Nordsjælland.

Spillemæssigt var FCM langt fra mesterskabsklasse - specielt i første halvleg, hvor mestrene tabte mange bolde i det nordsjællandske pres. Men »ulvene« moste Nordsjælland tilbage i feltet i kampens sidste halve time med power, konditionelt overskud og knap 7000 comebacksultne tilskuere i ryggen. Det gav gevinst.

Evander Ferreira reducerede til 2-3 med 19 minutter tilbage på stadionuret. Brasilianeren opsnappede en løs bold, mens holdkammeraterne appellerede for straffespark til Mayron George. Evander Ferreira snorede rundt om sig selv og sendte bolden i mål.

Bare to minutter senere udlignede samme Evander Ferreira til 3-3 på en løs bold efter et langt indkast fra Kian Hansen.

Resten af opgøret blev ét langt hidsigt pres for en forløsende sejrsscoring fra FC Midtjylland. Og den burde være kommet. Mayron George fik hele tre tilbud. Den største på en indbydende tværbold fra Joel Andersson, der bare skulle trykkes over den blanke målstreg. Men afslutningen gik over målrammen.

Boldtab og sløj halvleg
Forud for den medrivende slutfase gik en skuffende times spil set med midtjyske briller. FCM tabte alt for ofte bolden i eget opspil, og Nordsjælland var anderledes direkte og præcise i deres omgang med bolden. Det gav to fine kontrascoringer fra Andreas Skov Olsen til 1-2 efter 33 minutter og Mohammed Kudus til 1-3 efter 57 minutter.

Men inden da kom Nordsjælland på 1-0 på et straffespark begået af Paul Onuachu mod forsvareren Victor Nelsson i forbindelse med et hjørnespark. Andreas Skov Olsen scorede fra 11-meterpletten i det syvende minut.

Mads Døhr Thychosen udlignede til 1-1 på et hårdt, tørt spark fra feltkanten i det 14. minut.

Det vilde comeback og det ene point betyder, at FCM nu er tre point bag FC København i Superligaens topstrid.