HCM-spillerne jubler efter sejren på Mors. Foto: Kenneth Kristiansen

HC Midtjylland vandt skæbnekampen på Mors

Kenneth Kristiansen 

HCM er tæt på oprykning til 1. division efter sejr i tæt udekamp over Mors-Thy. HCM’erne var bagud med fem mål undervejs

HåNDBOLD HC Midtjylland vandt lørdagens skæbnekamp på udebane over Mors-Thy, og dermed er HCM meget tæt på direkte oprykning til den næstbedste række, 1. division.

Herning-holdet vandt den tætte og spændende kamp med 27-25, efter at Mors-Thy ellers var foran 16-13 ved pausen, og i anden halvleg var HCM endda nede med fem mål, før tingene vendte.

HC Midtjylland, der i den lille håndboldhal i Øster Jølby midt på Mors havde opbakning fra en busfuld HCM-tilhængere, rejste sig fra stillingen 13-18 og kom helt op ved 22-22 små 10 minutter før tid.

Nerverne sad tydeligt i spillerne kampen igennem, men det var, som om de blev smidt i en alt eller intet-slutfase, hvor spillere som Nicolai Witt, Frederik Skov og kampens topscorer, Mikkel Madsen, gjorde det glimrende. Det samme gjorde veteranmålmanden Thomas Bertelsen, som HCM har hevet op fra andetholdet for at få noget rutine med her i turneringens afgørende fase.

HC Midtjylland endte altså at vinde kampen med to mål, 27-25, og dermed er HCM nu to point foran Mors-Thy med fire spillerunder igen.

Oprykningen er altså ikke sikret endnu, men HCM kan med sejren på Mors selv afgøre det.

Nummer ét rykker direkte op, mens nummer to skal ud i kvalifikationskampe.