Kirsten Bach og Erik Andersen fik begge overrakt månedens buket for deres frivillige indsats i gymnastikafdelingen under Tjørring Idrætsforening. Foto: Privatfoto

Månedens buket: – De spreder så meget livsglæde

Mathilde Bach callesen 

Kirsten Bach og Erik Andersen er instruktører på et gymnastik- og motionshold i Tjørring Idrætsforening. Her skaber de glæde og sved på panden hos seniorerne fra lokalområdet. Derfor får de månedens buket

GYMNASTIK Glad musik strømmer ud af højtalerne, mens 79-årige Erik Andersen guider en flok på 100 mænd og kvinder gennem formiddagens opvarmning.

75-årige Kirsten Bach står klar til at tage over, når de fremmødte senior-gymnaster har fået gang i kroppen.

Hver tirsdag formiddag samles omkring 100 mænd og kvinder i Nordvest Hallen til »Samvær, Idræt og Motion«, som er et motionshold for alle 60+’er under Tjørring Idrætsforening. Det er Kirsten Bach og Erik Andersen, der står i spidsen for holdet - og det gør de med god energi, roser og livsglæde. Derfor fik de sidste tirsdag overrakt månedens buket af Herning Bladet.

- De spreder så meget livsglæde, og de sørger for, at alle kan være med, siger Gudrun Nielsen, der er deltager på holdet samt kasserer i Tjørring Idrætsforenings gymnastikafdeling.

Det er særligt glæden, som flere af holdets deltagere roser instruktørerne for. Det er ligeledes glæde samt godt humør, som Kirsten Bach selv nævner, når hun sætter ord på, hvorfor hun bruger sine tirsdage på at få pulsen op hos deltagerne og er med til at skabe rammen for et godt samvær.

- Nogle siger, at det må være et kæmpe arbejde at forberede sig, men man får bare så meget til gengæld, at man slet ikke tænker over den tid, man bruger på det. Og så lærer man mange nye mennesker at kende, siger Kirsten Bach, der har været instruktør på motionsholdet i mange år efterhånden - først sammen med sin mand, nu sammen med Erik Andersen.

Mange år med gymnastikken
Erik Andersen, der netop har sat deltagerne i gang med forskellige udstrækningsøvelser, kan i år fejre 60-årsjubilæum som gymnastikinstruktør. Holdet »Samvær, Idræt og Motion« har han givet sved på panden og smil på læben de seneste fire år, og det glæder ham at bruge sine tirsdag formiddage sammen med holdet.

- Jeg har brugt meget af min tid på gymnastik. For mig er gymnastik livsglæde - og folk er altid positiv indstillet, når de deltager, siger Erik Andersen og fortsætter:

- Jeg indretter mig efter det, så min tirsdag formiddag er altid hellig. Der laver jeg ikke andre planer.

Selv da Erik Andersen gik gennem et alvorligt sygdomsforløb, mødte han op i hallen så ofte, han kunne.

Et godt og uundværligt team
Det er vigtigt for både Erik Andersen og Kirsten Bach, at alle kan være med på holdet.

- Det handler ikke om, at det skal se helt perfekt ud, men det handler om, at man gør det så godt, man kan. For alle skal kunne være med - så kan man kun løfte den ene arm, så gør man bare det, siger Kirsten Bach og fortæller, at formiddagene i lige så høj grad handler om et godt samvær, hvor man kan få snakket med hinanden.

Der er derfor kaffepause midt på formiddagen, hvorefter Kirsten Bach og Erik Andersen sætter gang i andre aktiviteter end gymnastik. Her har deltagerne blandt andet mulighed for at spille badminton, tæppecurling eller bob.

- Det bliver svært at finde en erstatning for de to, fordi de gør det simpelthen så godt. Vi håber, at der går mange år endnu, før det bliver nødvendigt, siger Gudrun Nielsen.