Emma Friis var knivskarp i HIH’s sejr over Podravka. Foto: Flemming Hansen

HIH har en føring på otte mål med til Kroatien

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast spillede Podravka ned med flot kontrahåndbold i den første af to kvartfinaler i EHF Cuppen

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er godt på vej mod en plads i semifinalen i den europæiske EHF Cup. Fredag aften vandt HIH’erne en fornem hjemmesejr på 34-26 over kroatiske Podravka Vegeta i den første af to kvartfinaler.

Sejren blev skabt på koncentration hele vejen samt en høj udnyttelsesprocent på de fejl, som HIH-spillerne tvang gæsterne til at lave.

Første halvleg var helt efter bogen for hjemmeholdet - altså den bog, spillerne og cheftræner Kristian Kristensen gerne ville planlægge kampen efter. Efter en lige indledning på kampen fik HIH’erne løbet en masse kontraer, som gjorde ondt på de fysisk lidt tungere Podravka-spillere.

Især venstrefløjen Emma Friis var syleskarp i kontrafasen og scorede syv af HIH’ 17 mål før pausen.

Herning-Ikast kom på 7-2, før der var spillet 10 minutter af kampen, men så blev kroaterne lukket ind i varmen igen og kom op på 7-9, før Emma Friis og holdkammeraterne tog fat igen. Helt fortjent føring på fem mål, 17-12, ved pausen.

Otte rare mål i bagagen
Også i anden halvleg var hjemmeholdet bedst i IBF Arena. og allerede kort inde i halvlegen var føringen helt oppe på ni mål, 22-13.

Men Podravka er ikke noget dårligt hold, og det viste kroaterne ved at slide sig tilbage på 18-23 og 22-27, men til sidst fik HIH igen slået et hul, således at der er otte rare mål i forspring med i bagagen til returkampen.

Udover Emma Friis, der fik scoret 10 gange i alt, udmærkede også Helene Fauske sig med ni mål, mens Louise Burgaard især i kampens slutfase tog ansvar og scorede en stribe vigtige mål.

Returkampen i Kroatien spilles søndag i næste uge. Forinden venter en ligakamp for HIH på udebane mod TTH Holstebro onsdag aften.