Sigurds Danmarkshistorie kan opleves i Herning på søndag. Foto: Camilla Winther

Sigurds Danmarkshistorie

TEATER Bestselleren »Sigurd fortæller Danmarkshistorie« er solgt i mere end 70.000 eksemplarer. Nu rejser Sigurd Barrett landet rundt med sin nye teaterkoncert - søndag 3. marts rammer den Herning Teater i kongrescentret.

I Sigurds vanlige humoristiske fortællestil og med masser af musik og sangnumre føres børn og voksne gennem vores forunderlige fælles historie.

Det hele begynder med, at Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver Sofie tryllet tilbage til danmarkshistoriens begyndelse. Hun oplever istiden og stenalderfolket, hun møder Egtvedpigen, Grauballemanden, vikingerne og munkene. I guldalderen møder hun både H.C. Andersen og Grundtvig, og efter krigen i 1864 når hun frem til den moderne tid, hvor hun møder sine egne forfædre og dermed sin egen nære historie.

Hele tiden bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes. Forestillingen slutter med det åbne spørgsmål til publikum: Hvad kan vi bruge historien til, og hvordan kan vi dele den med hinanden på tværs af generationerne?

Stykket henvender sig meget til børn (og barnlige sjæle), og undervejs stiller Sigurd spørgsmål, og børnene svarer. Ligeledes lærer han publikum et par linjer af udvalgte sange, som alle synger med på, ligesom han beder alle holde i hånd, så man kan svaje til musikken sammen. Det hele holdt i en fin balance, så det kun er hyggeligt.