Paul Onuachu kunne slet ikke forstå det, da han i søndags fik rødt kort mod AGF efter to gange gult. Ved det andet gule kort ramte FCM-topscoreren nemlig bolden og ikke modspiller Jens Stage. Det andet gule kort og det efterfølgende røde kort er derfor blevet omstødt og slettet nu. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Medhold til FCM: Topscoreren slipper for karantæne

Jørn Just Kristensen 

Paul Onuachus andet gule kort mod AGF er blevet annulleret og dermed også nigerianerens røde kort. Topscoreren kan derfor spille mod Nordsjælland på mandag

FODBOLD Paul Onuachu er klar til at bombe mod sin yndlingsmodstander. FC Midtjyllands topscorer har siden 2016 scoret hele 12 Superligamål imod FC Nordsjælland. I seneste møde - 20. oktober - scorede Onuachu endda hattrick, da FCM vandt 4-1 i Farum. På mandag får han mulighed for at udbygge sin stærke stime mod nordsjællænderne.

FC Midtjylland har nemlig netop fået medhold i sin anke af Paul Onuachus andet gule kort mod AGF i søndags.

Onuachu blev vist ud efter to gange gult kort, men tv-billederne viste, at nigerianeren ramte bolden og ikke modspiller Jens Stage ved det andet gule kort.

- Jeg så bolden og gik efter den. Jeg havde ingen intention om at lave frispark, og som jeg oplevede det, rammer jeg også bolden klart. Den udvisning var ikke korrekt, sagde Paul Onuachu efter kampen til Herning Folkeblad.

Sportschef Svend Graversen supplerede mandag:

- Vi anerkender, at dommeren må foretage mange skøn i løbet af en kamp, men vi mener, at tv-billederne i den her situation klart og tydeligt støtter vores opfattelse af situationen, og at dommeren har skønnet forkert. Det er det, vi har redegjort for i vores indsigelse, forklarede Svend Graversen.

Fodboldens Disciplinærinstans under DBU har netop meddelt FC Midtjylland, at man giver klubben medhold. Det andet gule kort er derfor blevet slettet, og det samme er de ekstra karantænepoint, som følger med det røde kort. Men Onuachu får dog stadig de seks karantænepoint, der fulgte med det første gule kort i kampen mod AGF.

Det betyder, at topscoreren nu står på 27 karantænepoint. Næste karantænegrænse er 36 point, hvilket betyder, at Onuachu kan spille på mandag, og at han godt kan tåle at få gult kort uden at ryge i karantæne i den efterfølgende kamp mod Hobro.