Foto: Henrik Ole Jensen

Et banner på MCH Arena gav bøde til fodboldfan

Martin Hove Thomsen 

Ved en superligakamp på MCH Arena i Herning satte en fodboldfan et banner op med påskriften »copACABana« - det har retten nu takseret til en bøde

HERNING Det kommer til at koste en ung mand en bøde på 1500 kroner, at han ved en superligakamp på MCH Arena i Herning 9. april sidste år hængte et stort banner med skriften »copACABana« op.

Det skriver Retten i Herning på dens hjemmeside.

Politiet fandt teksten fornærmelig og egnet til at forstyrre den offentlige orden, da bogstaverne ACAB, der var større og fremhævet i teksten, blev opfattet som en forkortelse af udtrykket »All Cops Are Bastards«.

Ifølge domsresumeet forklarede den nu 20-årige mand, at han først efterfølgende har fundet ud af, hvad teksten betød. Han troede, at det måske var en hyldest til nogle brasilianske fodboldspillere. Han bestred dog ikke det faktiske, skriver retten.

Retten vurderede, at den unge mands forklaring om, at han dengang ikke var klar over, at banneret indeholdt en fornærmelse af politiet, var utroværdig og kunne tilsidesættes.

Retten mente også, at ophængningen af banneret var egnet til at forstyrre den offentlige orden, og derfor blev den 20-årige fundet skyldig i overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og idømt en bøde på 1500 kroner.

Dommen blev afsagt af Retten i Herning 20. februar 2019.