HTH Ligaen, Herning-Ikast vs. Silkeborg-Voel.

Endnu en slidersejr til HIH

Ole Bitsch 

Herning-Ikast vandt tirsdagens derby mod Silkeborg-Voel med 24-21

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er ubesejret i de seneste otte kampe i den hjemlige HTH-liga.

Tirsdag aften blev det til en ny HIH-sejr - denne gang over lokalrivalerne fra Silkeborg-Voel KFUM, der i IBF Arena i Ikast blev nedlagt med 24-21 - efter pauseføring til værterne på 10-8.

Tendensen hos hjemmeholdet var dog som i de seneste tre ligaopgør: Spillet var svingende, men pointene kan man ikke tage fra Herning-Ikast-holdet, der fortsat jagter fjerdepladsen, som sikrer point med over i slutspillet.

Mod Silkeborg-Voel indledte HIH’erne sløvt, og det udnyttede gæsterne til at bringe sig i front med 4-2. Hjemmeholdet kom dog i gear og scorede efterfølgende seks gange i træk - også som følge af storspil af keeper Sabine Englert, der suverænt var derbyets mest fremtrædende profil. Tyskeren endte aftenen med 15 parader og en redningsprocent på 42.

Det var ad flere omgange den erfarne målvogter, som sørgede for at holde sit mandskab inde i kampen. Heldigvis for værterne, havde den fejlfyldte Silkeborg-Voel ingen stor aften. Med til den betragtning hører en scoringspause i første halvleg på hele 14 minutter.

Det lignede afgørelsen, da HIH kom blæsende fra anden halvlegs indledning. Et højt tempo, en stærk defensiv og en effektiv offensiv grundlagde de fire mål, som på blot fire minutter bragte forspringet op på 14-8.

Men igen slap favoritterne gashåndtaget.

To sjuskede minutter gav nyt håb til udeholdet, som reducerede til 12-15. Selvom Herning-Ikast førte med fem kasser med 10 minutter tilbage, fik Silkeborg-Voel lov til at hænge på - og endda skabe spænding i slutfasen. Hjemmeholdet fik dog kørt sejren i hus med besvær, og de to point er særdeles betydningsfulde før grundspillets sidste to kampe mod TTH Holstebro (ude) og Nykøbing Falster (hjemme).

HIH-topscorer i lokalopgøret blev Tonje Løseth med syv træffere.

Førstkommende fredag aften spiller Herning-Ikast den første kvartfinale i EHF Cuppen, hvor kroatiske Podravka Vegeta er modstanderen i IBF Arena.