Hospitalsdirektør Poul Michaelsen ærger sig over det tyveri, som sygehuset i Herning lørdag blev udsat for. Fire colombianere, som politiet mener har en forbindelse til tyveriet, er anholdt og varetægtsfængslet. Foto: Henrik Ole Jensen

Ærgerlig hospitalsdirektør efter millionstort tyveri af udstyr fra sygehuset

Jesper Wind og Martin Hove Thomsen 

Hospitals-direktør er meget nysgerrig på at finde ud af, hvordan det store tyveri kunne lade sig gøre

HERNING Udstyr til en værdi af 7-10 millioner kroner er lørdag eftermiddag blevet stjålet fra Regionshospitalet i Herning.

Omkring 35 skoper forsvandt fra et tørreskab, hvor de hang efter rensning. Skoperne er små kikkerter, der bruges ved undersøgelse hos patienter med sygdomme i spiserøret og mavesækken eller i tyktarmen.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at man havde teknikere på stedet hele weekenden, og at man fik hjælp fra kollegerne hos Sydøstjyllands Politi.

Hospitalsdirektør Poul Michaelsen fortæller, at det har været en travl weekend for hans ansatte.

- Alene det at finde ud af, at det er sket og at få kontaktet politi og andre afdelinger i nærområdet for at sige, at de skulle passe på deres ting, har taget meget tid, siger han.

Direktøren roser i samme ombæring de ansatte for, at de var villige til at træde til og bruge deres lørdag og søndag på at minimere generne for patienterne. Også hospitalets leverandør af skoper har velvilligt være behjælpelig med at få skrabet 22 skoper sammen fra ind- og udland, ligesom også kollegaerne på hospitalerne i nærheden har hjulpet til.

Indsatsen har betydet, at der blot har været fem aflysninger mandag, og man ikke regner ikke med nogen aflysninger tirsdag - de berørte patienter er blevet kontaktet.

Fire anholdt
Hvordan det kunne gå til, at så meget og dyrt udstyr er blevet stjålet, kan hospitalsdirektøren endnu ikke sige noget om.

- Jeg er virkelig nysgerrig på at finde ud af, hvordan det er sket. Dels ærgrer jeg mig over det, og dels skal vi have sikret, at det ikke kan ske igen, siger Poul Michaelsen, der nu i et samarbejde med politiet skal have fundet ud af, hvad der er op og ned i sagen.

Søndag blev fire colombianere anholdt i Kolding. De menes at have forbindelse til tyveriet af skoperne fra sygehuset i Herning. De blev alle varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør bag lukkede døre ved byretten i Kolding.