Broen ved indkørslen til Gullestrup skal sammen med skovbæltet vest for have en forskønnelse, og det skal byens borgere bidrage til. Foto: Herning Kommune

Gullestrup nytænker sin bro

Indbyggerne i Gullestrup skal hjælpe med at udvikle idéer til Gullestrup-broen og det grønne skovbælte vest for Gullestrupvej

GULLESTRUP Alle fra Gullestrup er velkomne, når et nyt og anderledes byprojekt skydes i gang med et borgermøde på Gullestrup Skole på torsdag, 28. februar.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Herning Kommune, som lokker med gratis aftensmad til de 100 første fremmødte.

Projektet går under navnet »Gullestrup Bygger Bro«, og det går i al sin enkelthed ud på, at Gullestrup Bro skal forskønnes - noget der længe har været et lokalt ønske om.

Samtidig skal der idéudvikles på skovbæltet, som ligger parallelt med Gullestrupvej.

De 500.000 kroner til projektet er fundet i kommunens forskønnelsespulje.

Slip fantasien løs
Hvad projektet munder ud i, bliver lagt i hænderne på indbyggerne i området. Det eneste, der ligger fast, er, at der skal være en form for aktivitet i skoven, og at broen skal have en makeover.

Borgerne inviteres hen over foråret til fem workshops arrangeret af Herning Kommunes afdelinger for forretningsudvikling og planlægning.

Først skal indbyggerne sætte ord på, hvad broen og skoven skal give til området. Derefter opfordres de til at slippe fantasien løs og komme med idéer, hvorefter der på den sidste workshop skal arbejdes med en konkret plan, som kan føres ud i livet.

- Vi vil gerne have så mange input som muligt og gerne fra hele byen på tværs af alder, interesser og kulturelle baggrunde. Jo flere, der byder ind i den kreative proces, jo bedre, fortæller Maj-Britt Fabricius Fransen, udviklingskonsulent hos Herning Kommune.

Brobygning på flere niveauer
Den konkrete plan for både bro og skov havner hos Planafdelingen, Natur og Grønne områder og Vej, Trafik og Byggemodning, som skal føre idéerne ud i livet.

I den proces bliver indbyggerne igen inviteret med til at involvere sig. Der er nemlig lagt op til, at der skal være mindst ét såkaldt borgerudført element på broen.

- Vi håber selvfølgelig på, at dette projekt ender med at styrke fællesskabet i byen - dels fordi indbyggerne selv har været med til at udvikle broen, der kan blive et vartegn for byen, og dels fordi sådan et byprojekt kan skabe opmærksomhed på de mange ildsjæle og menneskelige ressourcer, vi ved findes i Gullestrup, fortæller Maj-Britt Fabricius Fransen.

De konkrete forslag til broen og skoven skal være ført ud i livet i slutningen af året, når det nye kulturhus i Gullestrup også forventes at slå dørene op.