Jurij Repe scorede fra blå linje. Foto: Tom Laursen

Blue Fox tabte efter 38 sekunders overtid

Thomas Damm 

Sidste grundspilskamp endte med et trist Herning-nederlag

ISHOCKEY Nu så det ellers lige så godt ud med to sikre sejre på stribe for Herning Blue Fox, men i fredagens hjemmebanedyst mod Herlev - den sidste i grundspillet for Herning - blev det til et nederlag på 3-4 efter overtid.

Fra kampens start fortsatte Blue Fox ellers, hvor holdet sluttede tirsdag aften i 5-0-sejren over SønderjyskE. Gæsterne fra Herlev blev presset over hele banen, og skudene kom i en lind strøm ind mod keeper Emil Jidskog.

Helt fortjent kom Blue Fox da også på 1-0. Det var backen Nicolai Weichel, der havde sneget sig med frem. Det så Joonas Riekkinen i højre side og sendte en præcis aflevering ind til den helt frie Weichel.

Men ud af intet slog Herlev til. En hurtig omstilling blev omsat til scoring af ligatopscorer Jesper Thörnberg.

Mindre end fire minutter senere tog Herlev også føringen. Igen gik det stærkt, og pucken blev sendt ind foran mål fra højre side. Pucken ramte Maksim Popovic heldigt og snød Simon Nielsen i Blue Fox-buret.

En iskold dukkert for Blue Fox, der vandt første periodes skudstatistik med 16-5.

Brødre-scoring
Syv minutter inde i anden periode blev det helt fortjent 2-2. Morten Poulsen var hurtig over returpucken, da brormand Anders Poulsen havde skudt på mål.

Godt midtvejs i perioden kom aftenens andet back-mål. Denne gang var det Jurij Repe, der tog chancen helt ude fra blå linje midt for mål. Hans projektil af et skud fløj forbi venner og fjender og i mål.

»Rævene« havde flere powerplays i perioden, men virkede alt andet end skarpe i den disciplin.

Herning begyndte sidste periode i undertal og havde lige præcis overlevet de to minutters undertal, men knapt var Mike Aviani kommet ud af straffeboksen, da Herlev udlignede til 3-3.

Mere blev der ikke scoret i perioden, hvor Herning pludselig havde meget svært ved at komme til chancer, så der skulle spilles overtid. Her tog det blot Herlev 38 sekunder at score og dermed afgøre kampen. Jesper Thörnberg scorede sit andet mål denne aften og er nu noteret for 32 mål i sæsonen. Imponerende!

Det var til gengæld ikke nogen imponerende måde at slutte af på for Herning-spillerne, der slukørede måtte luske af isen. Kampen blev begyndt fint, men niveauet i sidste periode lover ikke godt for slutspillet.

Nu er der hele 14 dage, til de skal spille kamp igen. Blue Fox spiller sin første kvartfinale på udebane - modstanderen er endnu ikke fundet - fredag 8. marts.