Fredens Kirke i Herning danner torsdag 11. april ramme om et oplæg om sårbarhed og robusthed i et presset sundhedsvæsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Sårbarhed og robusthed i et presset sundhedsvæsen

Torsdag 11. april kan man i Fredens Kirke i Herning blive klogere på sårbarhed og robusthed

HERNING Mange ansatte i sundhedsvæsnet kender til oplevelsen af at gå hjem med følelsen af ikke at have givet nærhed, kvalitet og ikke at have sat patienten i centrum - som ellers er nøgleordene i den nye sundhedsreform.

Sådan en oplevelse af ikke at have gjort det godt nok, gør os sårbare og skyldbetyngede - det vil sognepræst Lone Vesterdal i et oplæg fortælle om. Blandt andet om hvordan robuste ressourcer har deres udspring i sårbarhed og skrøbelighed, og hvordan man passer på sin sårbarhed, så den bliver til ressourcer.

»Skrøbelighed og sårbarhed er ikke en fejl, der skal fjernes, men en ressource, der skal beskyttes,« lyder det blandt andet.

Arrangementet finder sted i Fredens Kirke torsdag 11. april. Det er primært henvendt til sundhedspersonale - men også omsorgspersoner, lærere og pædagoger vil kunne relatere til dilemmaerne.

Aftenen byder udover oplæg også på musikalsk indslag ved Sverre Bødtker og Anna Rasmussen.

Arrangementet er arrangeret af Nova Mentiz ved Solveig Rosenkvist, Overvindstress ved Helle Gottenborg og Dansk Kristelig Sygeplejeforening.