En lærer på Herningsholmskolen er testet positiv for coronavirus. Foto: Tom Laursen

Rekord: 4700 børn synger grandprixsang på 13 skoler på samme tid

Fredag morgen bliver helt speciel på 13 skoler, der vil kaste sig ud i en fælles grandprix-hyldest

HERNING Fredag morgen bliver lige til rekord-bogen på 13 skoler i Herning Kommune. Her vil cirka 4700 børn på 13 skoler synge den samme sang - på præcis samme tidspunkt.

Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Kæmpekoret er sat i verden i anledning af Dansk Melodi Grand Prix, der lørdag 23. februar indtager Jyske Bank Boxen i Herning.

DR P4 Midt og Vest sender fredag morgen live fra én skolerne, så alle 13 skoler blot skal tænde for radioen for at høre, præcis hvornår fællessangen starter.

Det nummer, som de tusindvis af børn vil synge, er hentet i grandprix-universet - det er »Hallo, Hallo«, som Lonnie Devantier sang til sejr i Dansk Melodi Grand Prix 1990.

Børnenes Rekordbog
Når de mange børn på samme tid, klokken 8.42 fredag morgen, synger den samme sang, vil det samtidig være en ny rekord til Børnenes Rekordbog.

Den hidtidige rekord blev sat af Aalborg Bibliotekerne, der i 2015 havde 764 børn til at synge på fem biblioteker, og de cirka 4700 børn fra Herning Kommune slår altså den rekord eftertrykkeligt.

Det er skolernes musikudvalg, der har fået ideen og står for det praktiske i forbindelse med arrangementet, og Jerry Vergara fra udvalget ser frem til rekord-fredagen.

- Vi ved, at sang og musik er med til at fremme fællesskabet, og med fællessang på hele 13 skoler bliver det en både lærerig og mangfoldig start på dagen, siger Jerry Vergara i pressemeddelelsen.