Louise Burgaard var stærk for HIH efter pausen, hvor kampen blev afgjort. Foto: Tom Laursen

HIH avancerer efter stensikker udesejr over Ringkøbing

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold afgjorde udekampen mod bundholdet Ringkøbing i anden halvleg

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold fik også den syvende sejr i HTH Ligaen på stribe, og den tredje sejr i træk over et af ligaens bundhold. Onsdag aften satte HIH-spillerne Ringkøbing Håndbold på plads i anden halvleg og vandt en knusende sikker udesejr på 23-18.

Efter en føring på 12-10 ved pausen blev det hele afgjort i de sidste 30 minutter, hvor gæsterne viste den ventede klasseforskel.

Første halvleg var en rodet omgang, hvor gæsterne aldrig formåede at få rykket fra på måltavlen mod det godt kæmpende bundhold. Flere gange var kampens unge dommerpar, Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm, i fokus på grund af stor utilfredshed med nogle kendelser. Især Ringkøbings cheftræner, den tidligere HC Midtjylland-træner Morten Secher, var hørbart utilfreds.

Herning-Ikast Håndbold formåede dog at tage en tomålsføring på 12-10 med til pausen, ikke mindst takket være den norske profil Helene Fauske, der nettede fem gange før pausen, samt en solid Sabine Englert i målet.

I anden halvleg blev forskellen tydelig. HIH strammede sig an, så længe det var nødvendigt, og rykkede fra 14-12 til 21-13. Her var især Louise Burgaard og Emma Friis velspillende.

Ringkøbing fik pyntet lidt på cifrene til sidst, men HIH’s sejr var stensikker.

Topscorer for HIH blev Helene Fauske med syv mål.

Opad i tabellen
Med de to point rykker Herning-Ikast op på en delt fjerdeplads i tabellen med samme antal point som København Håndbold, der har spillet en kamp færre. Den spiller københavnerne torsdag aften på udebane mod Silkeborg-Voel.

HIH er endvidere nu kun ét point fra tredjepladsen, efter at nummer tre, Nykøbing Falster, onsdag aften tabte 19-25 hjemme til ligaens suveræne tophold fra Odense.

De fire bedste hold i grundspillet får point med over i det kommende slutspil.

Der resterer tre spillerunder af grundspillet. Næste kamp for HIH er hjemme i IBF Arena i Ikast på tirsdag, hvor Silkeborg-Voel kommer på besøg.