Jan Dalecky var én af de iøjnefaldende Blue Fox-spillere i sejren over SønderjyskE. Foto: Tom Laursen

Debutant viste vejen i sikker Blue Fox-sejr

Thomas Damm 

Canadiske Lindsey Sparks fik debut, da SønderjyskE fik store stryg

ISHOCKEY Mod forventning havde Blue Fox’ nye canadiske angriber Lindsey Sparks fået sine papirer i orden før tirsdagens kamp mod SønderjyskE, og dermed fik han debut med kort varsel.

Den 28-årige wing var skrevet på holdkortet som 13. angriber, og han blev brugt i alle fire kæder i første periode. Sparks viste sig for alvor frem midt i første periode, da han tæt inde under mål satte en flot puck fra landsmanden Zack Torquato i nettet til 2-0 til stor jubel for de 1873 tilskuere.

Kort før havde Joonas Riekkinen scoret til 1-0 i et powerplay. »Rævene« skulle blot bruge 12 sekunder af powerplayet for at udplacere SønderjyskE-keeper Patrick Galbraith.

Gæsterne var bestemt ikke ufarlige i de første 20 minutter, men Simon Nielsen var på plads i buret.

Nye kæder
Fra anden periode var Sparks fast placeret i førstekæden med Zack Torquato og Lasse Lassen. Men det var kæden med Riekkinen, Kristoffer Astorp Lauridsen og Jan Dalecky, der gjorde den store forskel.

Astorp scorede til 3-0, da han var hurtig over en løs puck midt for mål. Kort før perioden sluttede, var det Jan Dalecky, der vandt en puck i venstre side, kørte ind over midten og løftede pucken smukt op i nettaget. 4-0, og det var svært at se, at Blue Fox ligger i den tunge ende af tabellen.

Kampens sidste 20 minutter blev dog ikke så medrivende som de to første. »Rævene« trak sig tilbage på banen og overlod det meste af spillet til sønderjyderne, der i glimt blev farlige, men var langt fra at åbne kampen op igen.

I stedet blev det 5-0 med seks minutter tilbage. Lindsey Sparsk var hurtig over pucken bag SønderjyskE-målet, og mens gæsterne snorksov sendte han pucken ind foran mål, hvor Lasse Lassen afsluttede, og Zack Torquato fulgte op og puttede pucken i det tomme net.

5-0 blev kampens resultat, og »rævene« har nu vundet de to seneste kampe med samlet 11-0. Slutspilsformen nærmer sig.

Selv om Blue Fox runder grundspillet af allerede på fredag med en kamp mod Herlev, begynder slutspillet først fredag 8. marts.