Pernille Grønlund har endnu aldrig brændt sig på grillen - det er der dog ellers en god mulighed for, da bøfferne hos The Burger Shack er flammegrillede. Foto: Flemming Hansen

Ugens visit: Det skal være hyggeligt og nemt

Lene Toksvig 

The Burger Shack har som mål at gøre det enkelt for kunden at bestille mad, som efterfølgende kan nydes i afslappende omgivelser

VISIT Flammerne skyder højt op fra grillen, men der er absolut ingen fare på færde. Det er blot endnu en bøf, som er i fuld gang med at blive tilberedt.

Det er først på dagen hos The Burger Shack på Østergade i Herning, og der er allerede kunder i restauranten, ligesom ordrer tikker ind via onlinebestillingen, så der er gang i grillen. Det vil der være resten af dagen, for denne mandag forventer Pernille Grønlund, at der skal laves omtrent 150 burgere i løbet af åbningstiden.

Pernille Grønlund har været ansat hos The Burger Shack siden åbningen i oktober 2016, så hun har i sin tid tilberedt en hel del af de flammegrillede bøffer.

- Men jeg har endnu ikke brændt mig på grillen - jeg har brændt mig på alt andet, men ikke grillen, fortæller hun.

- Jeg er den bedste her til at lave burgere, men det skal jeg vel også sige ...

Det vurderer hun, at hun skal i form af sin titel. I det seneste halve års tid har Pernille Grønlund været restaurantens manager, og det indebærer, at hun blandt andet lægger vagtplaner, ansætter nyt personale og i det hele taget sørger for, at hverdagen kører.

Denne dag, hvor Herning Bladet kigger forbi, er hun i gang med at lære Tereza Kuchlerova op ved grillen. Tereza Kuchlerova er fra Tjekkiet og er endt i Herning, da hun er kæreste med Jan Dalecký, som er på kontrakt med Herning Blue Fox.

- De var herinde og spise nogle gange, og hun ville gerne have noget at lave, mens hun er i Herning, så hun spurgte, om der var en ledig stilling. Det var der ikke, men hun lagde sit cv. Jeg blev lidt træt af, jeg havde sagt nej, så jeg inviterede hende ind, og så er hun nu blevet ansat, fortæller Pernille Grønlund, som er stor Blue Fox-fan.

Dermed er Tereza Kuchlerova blevet en del af det 15 mand store hold af medarbejdere hos The Burger Shack i Herning.

Overskueligt menukort
Inspirationen til konceptet hos The Burger Shack er hentet fra skovhuggere. Derfor er restauranten udsmykket med træ - både ude og inde.

- Det skal være lidt som en hytte, man kommer ind i, hvor der er hyggeligt, og hvor man kan slappe af, siger Pernille Grønlund.

Det er amerikansk-inspirerede burgere, man serverer i restauranten, men kødet er dog dansk, da oksekødet kommer fra danske gårde med fritgående køer. I det hele taget vil The Burger Shack gerne forbindes med dyrevelfærd, økologi og mad af høj kvalitet.

- Vi vil gerne være kendt for at bruge gode råvarer - og vi har et godt produkt, fastlår manageren.

Menukortet hos The Burger Shack er lille, hvilket er helt bevidst, for det skal være enkelt at være gæst.

- Oksekød eller kylling - ost og bacon, remser Pernille Grønlund hurtigt op som de få valg, kunderne skal træffe, inden de lægger deres bestilling.

Sådan har det stort set været siden åbningen.

- Vi har fået en vegetarburger, men den kom ret hurtigt efter vores åbning, og så har vi fået en ny mayo - med trøffel. Den er lige kommet, fortæller Pernille Grønlund om de få ændringer, der er sket på menukoret.

- Det fungerer, og folk kan godt lide, det er nemt - for det er det, fastslår hun.

Kæden vokser stødt
The Burger Shack er en kæde, som åbnede sin første restaurant i Aarhus for snart tre år siden. Herning-afdelingen åbnede et halvt år senere.

I dag består kæden af 11 restauranter fordelt på ni byer, og der er flere på vej.

- Vi er ved at være en stor kæde nu, og der skal komme et par stykker mere. Odense er den seneste, der åbnede, og nu kommer Sjælland så, fortæller Pernille Grønlund.

Hun ser lige nu frem til, at restauranten skal fejre kædens treårsfødseldag senere på måneden. Det sker ved at tilbyde burgere til en særlig fødselsdagspris. Det er efterhånden ved at være en tradition at fejre fødselsdag på denne måde, så Pernille Grønlund ved, hvad der venter.

- Der får vi travlt. Sidste gang, hvor vi fejrede vores egen fødselsdag, lavede vi 750 burgere i løbet af dagen, så der var der gang i grillen!