Paul Onuachu (i.m.) jubler over sin forløsende scoring i første halvlegs sidste minut. Foto: Tom Laursen

FC Midtjylland holdt stand og vandt over AaB

Kenneth Kristiansen 

Mestrene var under pres til sidst, men det lykkedes at få en sejr på 2-1

FODBOLD FC Midtjylland vandt for 10. Superligakamp i træk på MCH Arena, da det mandag aften blev til en sejr på 2-1 over AaB.

Det holdt dog hårdt til sidst, hvor nordjyderne pressede på for en udligning.

FCM burde dog have afgjort kampen langt tidligere. I første halvleg vadede hjemmeholdet i chancer.

En ellers velspillende og pågående Paul Onuachu var den største synder. Fire gange havde den høje nigerianer chancen efter gode detaljer i opspillet, men hver gang blev bolden tæsket over mål.

FCM havde desuden et godt skud fra Evander, en firedobbelt skudmulighed foran kassen samt et hovedstød på stolpen fra Erik Sviatchenko, så der var nok at kigge på i en halvleg, hvor AaB såmænd også var giftige på et par omstillinger.

Højdepunktet i de første 45 minutter var dog, da brasilianske Evander tryllede lidt med bolden mellem benene på kanten af feltet. Den detalje henrykkede hørbart de 7442 tilskuere på MCH Arena, og det samme gjorde selvfølgelig scoringen til 1-0, da den endelig kom i halvlegens sidste minut.

Kian Hansen rykkede med frem i højre side og centrede bolden frem og ind på midten mod Paul Onuachu, der headede bolden i mål.

2-0 og reducering
Så var der hul på bylden, og fem minutter inde i anden halvleg var der gevinst igen. Jakob Poulsen smækkede et hjørnespark mod bagrummet af feltet, hvor Evander steg til vejrs og styrede sit hovedstød ind i målets fjerneste hjørne. Den ene linjedommer mente i første omgang, at Paul Onuachu i situationen havde indflydelse på spillet i offsideposition lige foran AaB-keeper Jacob Rinne, men efter kort tid godkendte dommer Jakob kehlet scoringen til 2-0.

Så lignede det i den grad en aften som så mange andre på MCH Arena i denne sæson - FCM på vej mod en sikker sejr. Men seks minutter efter Evanders 2-0-scoring fik AaB reduceret til 1-2 efter en omstilling, hvor den indskiftede hollandske angriber Tom van Weert efter et par returer foran mål fik scoret.

Herfra var gæsterne pludselig toneangivende og pressede på for en udligning, og det var tæt på få minutter før tid, hvor Jesper Hansen måtte helt ud til stolpen for at redde et frisparksforsøg fra Tom van Weert.

FC Midtjylland holdt dog stand og haler derfor igen ind på FCK i toppen af Superligaen - afstanden er på tre point.