Louise Burgaard og Herning-Ikast blev presset hårdt af ligaens nummer 11, Skanderborg. Men HIH'erne endte trods alt med den sjette ligasejr på stribe. Foto: Tom Laursen

HIH udbyggede stimen med slidersejr

Jørn Just Kristensen 

Skanderborg bed uventet godt fra sig, da Herning-Ikast Håndbold lørdag landede den sjette ligasejr på stribe

HåNDBOLD Efterårets mest uventede pointtab for Herning-Ikast Håndbold kom, da holdet i oktober spillede uafgjort 25-25 i Skanderborg.

I dag mødtes de to hold i Ikast, og det var ikke langt fra en ny skuffelse for Herning-Ikast.

Med otte minutter tilbage af opgøret stod der 22-22 i IBF Arena.

Men så trådte alderspræsidenten i karakter som så mange gange før. Sabine Englert overtog pladsen i målet fra Jessica Ryde og rullede gardinet ned. Den 37-årige keeper nappede fire ud af de næste fem Skanderborg-afslutninger. Herning-Ikast kunne dermed rykke til 26-23 og endte med at vinde 27-24.

I første halvleg var der ikke meget, der tydede på spænding. Herning-Ikast slog tidligt et hul på tre mål og forekom som ventet et par klasser bedre end modstanderen. Ikke mindst fysisk.

Men de små Skanderborg-spillere kløede ufortrødent på, og den midtjyske føring blev aldrig større end fire mål. Det skyldtes dog også, at Herning-Ikast missede hele fire forsøg på tomt mål, da Skanderborg spillede såkaldt syv-mod-seks-spil i lange perioder.

Koncentrationssvigt og udvisninger kostede
Midt i anden halvleg faldt koncentrationen tilsyneladende hos værterne. HIH’erne begik tekniske fejl i offensiven, og defensivt ragede de adskillige udvisninger til sig. De overtal udnyttede Skanderborg til at få kontakt ved 21-21.

Herning-Ikast slap dog med skrækken og landede den sjette ligasejr på stribe. HIH’erne har tilmed vundet 10 af de seneste 11 kampe på tværs af europæiske og danske kampe.

Playmaker Helene Fauske scorede sidste mål og blev topscorer med otte træffere.

I ligatabellen er Herning-Ikast fortsat nummer fem, men holdet kom to point tættere på Nykøbing Falster, som i dag tabte i Esbjerg.