Fredag aften scorede Joonas Riekkinen to gange i Blue Fox’ overlegne 6-0-sejr over Odense. Foto: Tom Laursen

Skarpe Blue Fox knuste atter tamme Odense

Ole Bitsch 

Fredag aften vandt Herning med 6-0 over det fynske bundhold

ISHOCKEY Grundspillet har hidtil været en skuffende oplevelse for Herning Blue Fox. Men vicemestrene har hele sæsonen haft et solidt til i Odense Bulldogs.

Den stime fortsatte fredag aften, hvor »blårævene« foran 1903 tilskuere i Kvik Hockey Arena vandt med 6-0 over bundholdet fra Fyn. Det var femte gange i træk, at Blue Fox-mandskabet trak sig sejrsrigt ud af duellen mod Bulldogs.

Nederlaget i Herning var det 14. i Odenses seneste 15 ligakampe.

Efter syv minutter skulle Blue Fox blot bruge 10 sekunder i powerplay for at bringe sig i front. Angriberen Markus Jensen serverede en perfekt tværpasning for offensivmakkeren Zak Torquato, der stod umarkeret ved bageste stolpe.

Spillet i første periode var rodet og tilfældigt, men hvor gæsterne kun havde sporadiske chancer - som målmand Simon Nielsen tog sig sikkert af - var der store muligheder til Herning-spillerne, som var mest aggressive og mest dominerende.

Fordoblingen af føringen dukkede op i anden periodes første minut. Blue Fox’ Jan Dalecky rundede Odense-keeper Teemu Seppänen og fik bag rammen drejet pucken ind foran mål. Her kunne Joonas Riekkinen let score til 2-0.

Den midterste periode var stærkt præget af syv udvisninger i en hårdt spillet fase af kampen.

De danske rekordmestre indkasserede fire udvisninger og otte minutter i undertal, men defensiven forblev solid.

Det blev cementeret, da Simon Nielsen i overbevisende stil greb skuddet fra Odenses Rasmus Simonsen, som pludselig fik frit løb ned mod Hernings sidste skanse. Både Simon Nielsen og frontmanden Morten Poulsen blev inden kampen hyldet for deres respektive kamp nummer 200 i den blå/gule trikot.

Blue Fox - uden blandt andre klubbens nye canadiske center, Lindsay Sparks, som endnu mangler sin arbejdstilladelse - lukkede matchen i endnu et powerplay. Markus Jensen fandt Patrick Madsen, der stædigt og energisk fik »trampet« skiven i kassen. 3-0!

I tredje periode scorede »blårævene« to gange på 16 sekunder.

Først ved Joonas Riekkinen, og siden i kraft af en smuk soloaktion fra Thomas Vilstrup Andersen. Herningenseren benyttede effektive kropsfinter til at passere Seppänen.

Men ydmygelsen af bundholdet var ikke ovre. En spektakulær håndledstræffer fra Zak Torquato sørgede for, at hjemmepublikummet fik endnu en scoring at gå hjem på.

Hernings sidste to kampe i grundspillet spilles også på egen is. Tirsdag kommer SønderjyskE på besøg, inden Herlev er modstanderen i Kvik Hockey Arena fredag 22. februar.

Kvartfinalerne og dermed DM-slutspillet indledes 7. marts. Hernings modstander er endnu ikke fastlagt.