Foto: Martin Ballund

Politiet blev forsøgt snydt, men trak det længste strå

Palle Heering Nielsen 

Tre mænd forsøgte i nat at lede politiet på vildspor, men de endte med at blive afsløret og stoppet

HERNING Et ordsprog siger, at »den kloge narrer den mindre kloge«, og mon ikke tre mænd fra Aarhus vil huske på det, næste gang de forsøger at snyde politiet.

I nat ved totiden mødte en patrulje fra politiet de tre mænd, som stod ved en bil ved Circle K på Silkeborgvej.

Betjentene fik spurgt ind til de tre mænd, og ingen af dem havde kørekort.

- De fortalte, at ingen af dem havde kørt bilen, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Forkert gps-position
Mens betjentene var i gang med at søge oplysninger på de tre mænd, blev de fra vagtcentralen kaldt til en anden opgave.

En person ringede om et overfald i Sunds. Patruljen satte kursen nordpå sammen med en anden af politiets patruljer. Da den første patrulje nåede frem, var der fred og idyl på stedet, og derfor vendte betjentene bilen og kørte tilbage mod Circle K.

Betjentene var fremme fem minutter senere, og da var bilen og de tre aarhusianske mænd forduftet.

Politiet fandt også ud af, at det højst sandsynligt var en af de tre mænd, som havde lavet den falske anmeldelse om overfaldet i Sunds.

- Telefonnummeret, der blev ringet fra, tilhører en af de tre mænd. Han fortalte, at han var i Sunds, men ud fra gps’en fra telefonen kunne man se, at den ikke befandt sig i Sunds, forklarer Bent Smedegaard.

Kolleger hjalp til
Da mændene er fra Aarhus, underrettede politiet kollegerne længere østpå, og klokken 02.30 fik en patrulje kontakt til bilen øst for Silkeborg.

I bilen var de tre mænd, som er 23, 24 og 24 år. Føreren var den yngste af mændene, og han blev sigtet for at køre narkokørsel samt kørsel uden førerret.

En af de 24-årige mænd skylder det offentlige 211.000 kroner, og da han havde 8000 kroner på sig, snuppede betjentene 5750 kroner, som bidrag til afdragsordningen.

Det er også muligt, at politiet vil oprette en sigtelse for falsk anmeldelse om overfaldet i Sunds.