Simon Nielsen stod en fejlfri kamp i Blue Fox-målet, men »rævene« kunne ikke score i Aalborg. Foto: Danmarks Ishockey Union (Arkiv)

Uskarpe »ræve« tabte til kriseramte mestre

Jørn Just Kristensen 

Trods hele seks powerplay og et klart spilovertag lykkedes det ikke Herning Blue Fox at score et eneste mål mod Aalborg Pirates

ISHOCKEY Der er bare tre kampe tilbage af grundspillet, men Herning Blue Fox har stadig ikke fundet slutspilsskarpheden.

Rekordmestrene tabte tirsdag aften 0-2 på udebane mod Aalborg Pirates.

Nordjyderne kom til opgøret med ny træner, Garth Murray, ved roret efter fire nederlag på snor - blandt andet to nederlag på hjemlig is mod bundholdene Odense og Herlev.

Hvis Herning Blue Fox havde været skarpe i offensiv zone, havde Aalborg også lidt et nyt nederlag i Bentax Isarena i aften. Blue Fox var spildominerende i store dele af opgøret og vandt skudstatistikken hele 31-18. Seks powerplay bidrog til overtaget.

Men skarpheden stod ikke mål med energi og spil. Blue Fox skød med løst krudt og fik aldrig hul på franske Ronan Quemener, der spillede sin kamp nummer 100 i Aalborg-målet. Han stod godt, men behøvede ikke diske op med deciderede mirakelredninger for at sikre sin »shut out«.

»Bambi« røg på halen
Aalborg fik mere ud af deres offensive anstrengelser, og de danske mestre fik også hjælp til at komme i gang. Efter et kvarter røg Juuso Salmi - uden fjendtlig indvirken - på rumpen i en vending i egen zone. Sebastian Brinkman skøjtede forbi den liggende finne og serverede en præcis pasning til en fri Cam Braes ved bageste stolpe til 1-0. Den chance kunne enhver U12-spiller styre ind.

Nordjyderne ragede hele fem udvisninger til sig i midterste periode, som blev en lang midtjysk belejring foran Aalborg-målet. Men den sidste skarphed i ideer, pasninger og afslutninger manglede.

Halvandet minut før tid tog Blue Fox-træner Petri Skriko timeout og trak målmand Simon Nielsen ud i et sidste sats.

Det gav Aalborg-topscorer Thomas Spelling muligheden for at cementere sejren med en scoring i tomt net mod sin barndomsklub.

Blue Fox spiller igen på fredag, når bundholdet Odense Bulldogs kommer på besøg i Kvik Hockey Arena.