Billedet til venstre: Politiet mener, at nogen vil kunne genkende det logo, som er på ryggen af den sorte trøje, røveren bar i Arnborg 26. januar. Foto: Udlånt af lokalpolitiet i Herning

Politiet: Røver i Arnborg kan have lokal tilknytning

Palle Heering Nielsen 

Politiet kæder røveri i Dagli’Brugsen i Arnborg sammen med indbrud i Brande i sidste uge

ARNBORG/BRANDE Lokalpolitiet i Herning har fortsat ikke pågrebet gerningsmanden bag røveriet mod Dagli’Brugsen i Arnborg lørdag 26. januar, men politiet arbejder blandt andet ud fra en tese om, at røveren kan være fra lokalområdet.

- Lige nu tror vi, at det kan være en person, som har tilknytning til Brande og Arnborg-området, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Baggrunden for hans udtalelse er, at der torsdag i sidste uge, 7. februar, blev stjålet bilnøgler til en Audi samt husnøgler til en villa på H.C. Andersens Vej i Brande.

- Vi mener, at påklædningen og staturen godt kunne ligne den fra Arnborg, siger Bent Smedegaard.

Viste pistol frem
Ved røveriet i Arnborg kom gerningsmanden ind i forretningen klokken 18.05. Han viste kortvarigt en pistol, som han efterfølgende lagde i en lomme.

Han tog en pose frem og sagde: »Det er et røveri. Tøm kassen, skynd dig lidt. Bare hæld det op«.

Mens ekspedienten var i gang med at tømme kontanter fra kassen over i posen, gik gerningsmanden om bagved kassen og tog flere pakker cigaretter, som han også lagde i posen.

Han flygtede efterfølgende fra stedet i retning mod Skjernvej. Derefter slutter politiets spor af røveren.

Gerningsmanden er cirka 180 centimeter høj. Han var iført en mørk kasket, mørk maskering, mørk trøje med logo på ryggen, cowboybukser og mørke gummisko med hvid sålkant.

Politiet er særligt interesseret i, om nogen kan genkende det logo, som var på ryggen af den mørke trøje. Udformningen af bogstaverne kunne tyde på, at det er et logo fra et tag- eller byggefirma.

To andre forsøg
Det er tredje gang på 10 år, at der er røveri eller forsøg på røveri mod Dagli’Brugsen i Arnborg.

I marts 2009 var en gruppe mænd bevæbnet med knive rundt på tyvetogt hos en række købmænd og brugser. De blev anholdt uden for netop Dagli’Brugsen i Arnborg, hvor de også havde forsøgt sig. Dengang opgav de, fordi der var for meget personale på.

En søndag aften i oktober 2013 overraskede en kunde to unge mænd, der havde maskeret sig med hætter, og var på vej ind i forretningen på Greenvej.

Konsekvensen blev dengang, at forretningen en overgang havde et vagtselskab på for at skabe tryghed for personalet, som blev tilbudt hjælp fra det kriseberedskab, som Coop har til disse situationer.

Personale tilbudt hjælp
Det var også tilfældet efter røveriet 26. januar, hvor der var to ansatte på arbejde.

- De har det fint nu. De har fået hjælp af psykologer, fortæller uddeler Andreas Hansen fra Dagli’Brugsen i Arnborg.

Personalet har også været samlet til møde for at gennemgå, hvad der skete ved røveriet.

- Nogle syntes, at det kom tæt på, men alle er på arbejde, siger uddeleren.

Der er offentliggjort billeder af gerningsmanden i medierne, og røveriet er blevet et samtaleemne i forretningen.

- Der er mange kunder, som spørger til det - og om han er blevet fanget - og vi har fået nogle bud på, hvad logoet på røverens trøje kan være, siger Andreas Hansen.

Disse oplysninger er givet videre til politiet.

Umiddelbart får røveriet ikke Dagli’Brugsen til at ændre på procedurerne i forretningen.

- Vi har de forholdsregler, som vi nu har, siger Andreas Hansen.