Herningensere har gjort en fornem indsats ved at samle 36.000 låg ind til »Brug Låget«-indsamling. Foto: Pr-foto

Herningenserne »bruger låget« og indsamler 36.000 plastiklåg

Siden 2015 har danskerne indsamlet plastiklåg fra Arlas mælkekartoner, så de kan genanvendes til gavn for miljøet, og i år har indbyggerne i Herning gjort en stor indsats

HERNING Arla har i forbindelse med »Brug Låget«-indsamlingen talt plastiklågene op, og i 2018 blev der i alt indsamlet 438.000 plastiklåg i hele Danmark. 36.000 af lågene blev indsamlet af herningensere.

Det oplyser Arla i en pressemeddelelse, og tallet sender samtidigt Herning op på en delt andenplads over danske byer, der har bidraget med flest plastiklåg til indsamlingen.

På blot fire år er der i alt indsamlet mere end 2,4 millioner plastiklåg fra Arlas mælkekartoner.

Det er resultatet af Arla og Bilkas samarbejde, der for fjerde år i træk viser, at danskerne bekymrer sig om miljøet og gerne vil bidrage med en indsats.

Indsamlingen fortsætter i år
Hvis man selv er interesseret i at deltage i indsamlingen af plastiklåg, kan man være med fra nu og frem til 31. marts i år. Plastiklåg fra Arlas mælkekartoner kan indleveres i Bilkas hypermarkeder over hele landet, og der er samtidig mulighed for at vinde et gavekort på 1000 kroner til Bilka. Plastiklågene er i øvrigt produceret af 100 procent biobaseret plast, der er lavet af CO2-neutrale biomaterialer som eksempelvis sukkerrør. Det betyder, at mælkelågene kan blive genanvendt igen og igen.