Onsdag 13. februar demonstrerer Tekstilmuseet de gamle maskiner i funktion. Foto: Pr-foto

Hjertet af tekstilindustrien

MUSEUM Onsdag 13. februar er en dag med mennesker og maskiner på Tekstilmuseet.

Når der tændes for maskinerne på Tekstilmuseet, kan man træde ind i hjertet af tekstilindustrien: den del, der udgjorde de fleste arbejdspladser, da eventyret var på sit højeste, den del, der stadig larmer og lugter af olie, men som i dag er langt væk. Ude af øje, ude af sind.

Tekstilmuseets hårdføre frivillige holder gang i hjulene og holder håndværket levende. Maskinerne skal vedligeholdes, og der skal bestilles noget. I systuen sidder syerskerne og forvandler metervarerne til beklædning. Se eller gense en systue, som den så ud for 50 år siden.

Man kan også selv prøve at strikke på de gamle håndmaskiner og få en snak med én af dem, der kender historien og teknikken.

I Tekstilmuseets Værksted kan børnene selv prøve kræfter med tekstile teknikker. Der er »minirundvisninger« med museumsinspektør Kristine Holm-Jensen.