Rilwan Hassan (t.h.) og FCM vandt forårspremieren i Hjørring med 1-0. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Guldkampen ruller videre: Smal FCM-sejr i rodet premiere

Ole Bitsch 

Kian Hansen blev matchvinder, da FC Midtjylland vandt 1-0 over Vendsyssel

FODBOLD FC Midtjyllands danske mestre fik en perfekt indledning på Superliga-året 2019. Mandag aften vandt »ulvene« en smal, men fortjent 1-0-sejr i forårspremieren ude mod Vendsyssel FF.

Midtstopperen Kian Hansen blev matchvinder foran 1543 tilskuere på et vindramt Nord Energi Arena i Hjørring.

Som så mange gange før var det en standardsituation, som sikrede FCM’erne de tre point. Traditionen tro sørgede kaptajn Jakob Poulsen for oplægget til scoringen, som Kian Hansen - på et hjørnespark - headede i nettet efter 24 minutters spil.

På en vinterpræget og ujævn bane i det nordjyske leverede hverken Vendsyssel eller FC Midtjylland en seværdig match. Dertil manglede der både kvalitet og spillemæssigt fundament. Særligt mandskabernes offensiver var særdeles rustne på den sidste tredjedel. Og generelt var indtrykket rodet og fejlfyldt.

Hjemmeholdet indledte ellers aggressivt, og allerede efter 25 sekunder måtte FCM-keeper Jesper Hansen præstere en stor redning som følge af skuddet fra Tiemoko Konate.

Det var en chancefattig kamp, men enkelte store muligheder tilfaldt primært gæsterne. Paul Onuachu rundede Vendsyssel-målmand Michael Tørnes, men blev tacklet i skudøjeblikket.

Efter en opsang i pausen kom FCM mere energisk ud til anden halvleg. Det udløste sløve afslutninger fra Joel Andersson, Tim Sparv og Jakob Poulsen - men skarpheden manglede.

FCM var uden kantprofilen Gustav Wikheim, der døjer med en rygskade, men heller ikke afløseren Rilwan Hassan havde en stor aften. Nigerianeren misbrugte da også kampens største mulighed, da han med en halv time igen, og i fri position, sparkede bolden tæt forbi den ene stolpe.

Kort efter bragte cheftræner Kenneth Andersen angriberen Mayron George på banen. Det gav mere fysik hos mestrene, men det flydende og polerede spil var fortsat afløst af nærkampe, fight og masser af frispark.

I slutfasen forfaldt FC Midtjylland til at forsvare føringen, men de individuelle kompetencer fra Vendsyssel var begrænsede til dødbolde og tilfældige omstillinger. I overtiden var indskiftede Benjamin Källmann dog tæt på at »stjæle« et point til Vendsyssel - men afslutningen endte forbi rammen.

Med sejren mandag aften har FCM igen mindsket afstanden til FCK på førstepladsen. Københavnerne er tre point foran mestrene, som mandag 18. februar møder AaB på MCH Arena.