Helene Fauske scorede hele 12 mål, da Herning-Ikast søndag slog de svenske mestre. Den norske topscorer blev ellers sparet en del i anden halvleg af det betydningsløse opgør. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

Ungt HIH-hold slog de svenske mestre

Jørn Just Kristensen 

Tre profiler blev hjemme, da Herning-Ikast Håndbold søndag afrundede EHF Cup-gruppespillet med en sikker sejr i Göteborg

HåNDBOLD Æren var noget nær det eneste, der stod på spil, da Herning-Ikast Håndbold søndag spillede på udebane mod IK Sävehof i EHF Cuppens gruppespil. Allerede før opgøret var HIH sikret andenpladsen i gruppen, og de svenske mestre kunne ikke undgå sidstepladsen.

Det fik Herning-Ikast til at rejse af sted med blot 13 spillere - heriblandt fire teenagere. Tonje Løseth, Emma Friis, Jessica Ryde og Anne Mette Pedersen blev hjemme. Men det forhindrede ikke midtjyderne i at lande en sikker sejr i Göteborg.

Herning-Ikast vandt 33-23 efter 17-12 ved pausen.

Efter nogle jævnbyrdige åbningsminutter trak danskerne fra. Stillingen skiftede fra 2-3 til 2-7 og 4-10 i Partille Arena i det østlige Göteborg.

Topscorer Helene Fauske skød med skarpt og nåede seks mål før den første afbrænder. Hun nettede otte gange i første halvleg og blev topscorer med 12 mål på 14 forsøg - heriblandt fire scoringer på straffekast.

Sävehof gav dog ikke fortabt. De svenske mestre, som aktuelt er nummer tre i den svenske liga, ramte også deres stimer, men de nåede aldrig helt op. De var på 11-13 i første halvleg, hvor Herning-Ikast reagerede med et nyt ryk til pausestillingen 17-12.

Svenskerne havde også en god fase i anden halvleg, hvor de fik reduceret til 21-24, men HIH svarede igen med fem scoringer på snor. Det var kampens endelige afgørelse.

Sejren ændrer som sagt intet på tabellen. Herning-Ikast slutter som toer i puljen og er klar til kvartfinalerne i EHF Cuppen.

Modstanderen i kvartfinalen bliver enten Team Esbjerg, Viborg HK eller Podravka Vegeta fra Kroatien.

Lodtrækningen foregår tirsdag klokken 11 på EHF’s hovedkontor i Wien, Østrig.