Helene Fauske blev HIH-topscorer i søndagens hjemmesejr over Viborg HK. Foto: Flemming Hansen

HIH smadrede rivalerne fra Viborg

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold rejste sig fornemt efter nedsablingen i weekenden ved at gøre det samme mod arvefjenderne. Storsejr på 34-21

HåNDBOLD Arvefjendeopgøret mellem Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK onsdag aften var blottet for spænding. HIH’erne var nemlig helt suveræne i hjemmekampen mod rivalerne, som sluttede med en sejr på 34-21.

I forhold til søndagens EHF Cup-hjemmekamp mod ungarske Siofok, hvor det var HIH’erne, der fik bøllebank, var det den omvendte verden onsdag aften. Her var det hjemmeholdet, der kom flyvende fra land, og efter en indledende scoring fra Viborg nettede HIH syv gange i træk. Boldtempoet var højt og koncentrationen det samme, og hver eneste Viborg-fejl - der var mange - blev straffet på kontra.

Føringen kom op på 15-3, før gæsterne fik samlet sig selv lidt sammen mod slutningen af første halvleg. Men HIH var oppe med 11 mål, 17-6, ved halvtid.

Så var kampen selvfølgelig afgjort, og efter pausen blev målene da også mere ligeligt fordelt, uden at hjemmeholdet på nogen måde var presset på noget tidspunkt.

Fløj-fest
Flere HIH-spillere glimtede mod Viborg. Der var i perioder dømt regulær fløjfest med masser af bolde ud til Emma Friis og Annika Jaobsen, som begge var knivskarpe. Tonje Løseth fortsatte sin stærke periode med en overbevisende indsats i begge ender, og Helene Fauske blev som så ofte før sit holds topscorer - denne gang med syv mål.

Den største præstation var dog holdpræstationen, ikke mindst på baggrund af den meget dårlige indsats mod ungarerne i søndags. Mod Viborg viste HIH-holdet igen de kvaliteter, der før søndagens kamp havde givet seks sejre i træk. Nu er en ny stime - måske - sat i gang.