På søndag kortes den klassiske maratondistance på 42 kilometer ned til 42.195 centimeter - eller 400 meter - når Børneulykkesfonden arrangerer Centimeter Maraton i MCH Messecenter Herning. Løbet er for børn mellem 2 og 10 år, og de får selskab af selveste Rasmus Klump. Foto: Pr-foto

Centimeter Maraton i Herning – med Rasmus Klump

HERNING Snør løbeskoene, og tag børnene med til en aktiv dag, når Børneulykkesfondens Centimeter Maraton løber af stablen søndag 10. februar i MCH Messecenter Herning.

Det klassiske maratonløb er 42.195 kilometer, mens Centimeter Maraton er 42.195 centimeter. Eller godt 400 meter. Her kan selv de allermindste være med og gennemføre deres første maraton i selskab med selveste Rasmus Klump. Løbet afholdes som en del af Motorshowet i Jyske Bank Boxen.

Alle børn får rig mulighed for at hilse på Klump, for han er naturligvis med både før, under og efter løbet.

Løbet er for børn mellem 2-10 år, og det er inddelt i to grupper: »Pildskadderne« og »Gøjerne«. Pildskadderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med. Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv. Når man tilmelder sit barn til »Centimeter Maraton«, er man med til at støtte et godt formål.

- Overskuddet fra løbet går ubeskåret til vores forebyggende arbejde med at skabe større trafiksikkerhed for danske børn og forebygge børneulykker, oplyser Henriette Madsen, generalsekretær for Børneulykkesfonden, i en pressemeddelelse.