Baunekirken i Tjørring danner 13. februar rammen om foredraget »Ingen helt - helt menneske« ved krigsveteranen Palle Würtz, der fik PTSD efter to gange at have været udsendt til Afghanistan. Foto: flemming Hansen

Krigsveteran vil bryde tabuer med »verdens bedste og sjoveste oplæg om psykisk sygdom«

TJØRRING - Jeg holder verdens bedste og sjoveste oplæg om psykisk sygdom! hævder Palle Würtz selv, og onsdag aften 13. februar bliver der i Baunekirken i Tjørring mulighed for at høre, om det passer.

Palle Würtz har to gange været udsendt til Afghanistan, og i foredraget »Ingen helt - helt menneske« fortæller han om sin tid som soldat og om at overvinde PTSD og psykiske problemer.

- Dette foredrag er meget personligt med det formål at få tilhørerne til at bryde med nogle af tidens tabuer. Jeg fortæller om mine udfordringer ved at gå fra soldat til pædagog og om at starte et firma og trodse de odds, der talte imod, når systemet havde en mening om, hvad jeg burde kunne, fortæller Palle Würtz, der lover, at man efter foredraget vil se psykiske problemer i et nyt lys og kunne støtte nærtstående med psykiske problemer.

Palle Würtz bor i Holstebro og var fra 2005 til 2017 ansat i forsvaret som våbentekniker og mellemleder. Han driver nu virksomheden That Wood Do, hvor han blandt andet laver træmøbler.

»Ingen helt - helt menneske« finder sted i Baunekirken og er arrangeret af KFUM & KFUK’s lokale seniorafdeling, der lader entreen gå ubeskåret til velgørende menighedsarbejde.