Der var masser af gæster i Herning i weekenden, hvor blandt andet kunstmessen Art Herning trak gæster til byen. foto: henrik ole jensen

Graham, kunst og messer: 52.000 mennesker gæstede Herning

9741 kunstinteresserede lagde i weekenden vejen forbi MCH til den årlige kunstmesse Art Herning, der blot var ét af weekendens store tilløbsstykker

HERNING Danmarks bedst besøgte kunstmesse Art Herning sluttede søndag eftermiddag efter en succesfuld weekend i kunstens tegn med 9741 besøgende til den 22. udgave af messen. Det fortæller MCH i en pressemeddelelse.

Tusindvis af kunstinteresserede danskere, museumsdirektører, erhvervsfolk og samlere gik i weekenden på opdagelse blandt de 40 deltagende gallerier fra hele landet, der stod klar med værker fra flere end 250 udvalgte kunstnere lige fra internationale og landskendte kunstnere til nye, spirende talenter på kunstscenen.

Hos Dansk Galleri Sammenslutning, der sammen med MCH står bag messen, glæder man sig over en vellykket weekend, hvor landets førende gallerier var samlet på ét sted.

- Her i Herning langt væk fra storbyerne har vi et kollegialt mødested, og man mødes på kryds og tværs og udveksler erfaringer. På en eller anden måde er vi alle på hjemmebane her. Jeg har selv haft fornøjelsen af at byde velkommen til både museumsfolk, kunstsamlere og utroligt mange kunstinteresserede mennesker, som ikke bare kommer fra Herning, men fra hele Jylland, siger formand for Dansk Galleri Sammenslutning, Thorkild N. B. Nielsen

Stor købelyst og højt humør
Megen kunst skiftede hænder i løbet af weekenden, og humøret var højt blandt galleristerne.

- I fredags var det vores bedste fredag nogensinde, og vi solgte for dobbelt så meget, som vi solgte for hele sidste år. Der har været utroligt mange mennesker både professionelle og kunstinteresserede, unge og ældre, der skal ud og opleve, hvad messen er for en størrelse. Det er altafgørende for os at være her, for det er jo et vindue til verden, og Herning er et fantastisk sted at være. Der har kun været god stemning og glade mennesker, så vi kan ikke være mere tilfredse, siger Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen, der har været fast udstiller på Art Herning alle 22 år.

Det var ikke kun kunsten, der trak gæsterne til MCH og Herning i denne weekend.

Torsdag åbnede design- og interiørmessen Formland, og fredag fulgte så Art Herning og balletten Svanesøen. De to messer fortsatte lørdag og søndag, hvor Lukas Graham samtidig gav to udsolgte koncerter i Jyske Bank Boxen. Det gav sammenlagt 52.000 gæster til byen.

- Vi elsker at have gæster i MCH, uanset om motivet for besøget er faglighed, fritid og eller fornøjelse. Denne weekend har budt på netop den forskellighed. Derfor glæder vi os over en weekend, hvor vi har budt så mange gæster velkommen til en bred vifte af arrangementer, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen.