Formland havde fremgang. 11.687 fagfolk var forbi MCH-messen i år. Foto: Tom Laursen

Flere besøgende hentede inspiration på Formland

Design- og interiørmessen Formland havde begejstring som nøgleord - og MCH kan også være begejstret over besøgsfremgang

Erhverv Formland-messen sluttede søndag efter fire dage med ord som bæredygtighed, begejstring og nytænkning i fokus i MCH Messecenter Herning. Forårsmessen blev besøgt af 11.687 fagfolk, og arrangørerne kan derfor glæde sig over besøgsfremgang, da der sidste forår var 11.047 besøgende.

Udstillerne var blevet opfordret til begejstring, da Formland torsdag slog dørene op, og da design- og interiørmessen søndag gjorde status kunne de også glæde sig over masser af tilfredse besøgende, der lagde vejen forbi Formland Spring 2019 i MCH Messecenter Herning. Det skriver MCH i en pressemeddelelse.

Begejstringen fik for alvor også lov at udfolde sig i Hal E, hvor Formland for første gang dannede rammerne om Horestas prestigefyldte fagkonkurrencer. Her blev de unge elever hyldet fredag, hvor Danmarks bedste tjenerelever, kokkeelever, årets elev inden for smørrebrød og catering samt årets receptionistelev blev fundet.

Lørdag gjaldt det Danmarksmesterskaberne for henholdsvis professionelle kokke og tjenere. Her blev Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-spis, mens prisen som Årets Tjener 2019 gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned.

Begejstringen smitter også af hos ledelsen i MCH:

- Smil fremkalder smil. Det hørte vi til åbningen, og når både besøgende og udstillere smiler, så smiler vi også, for så har messen levet op til sit primære mål om at være rammen om det personlige møde. Tillykke og tak til de 390 udstillere, der har samlet det bedste fra den danske design- og interiørbranche på ét sted, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, der glæder sig over både besøgsfremgang og besøg fra 29 lande.

Næste Formland-messe hos MCH er Formland Autumn, som finder sted 15.-18. august i år.

Vindere af Horestas fagkonkurrencer
Årets Kok: Kristoffer Ringsing (Restaurant B-spis)

Årets Tjener: Karina Grand Kannegaard (Restaurant Ti Trin Ned)

Årets Kokkeelever: Marie Ipsen (Restaurant Møhr) og Louise Rosenvinge Lodahl (Restaurant Vrads Station). Årets kokkeelever går til daglig på College 360 i Silkeborg.

Årets Tjenerelever: Emily Louise Hoften Lorenzen (Søllerød Kro) og Jeppe Kjærgaard Knudsen (Kadeau). De er elever på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Årets Elev - smørrebrød og catering: Daniella May Albrecht og Khaton Hamid Mesto fra College 360 i Silkeborg.

Årets Receptionistelev: Sophia Swing (Hotel Skt. Petri), som til daglig er elev på Hotel- og Restaurantskolen i København.