Der skal trædes hårdt i pedalerne i denne uge, hvor vinden forventes at blive jævn til hård fra sydvest, ved Vestkysten op til hård kuling. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En uge med sne og blæst venter

Fra Vestjylland til Bornholm er der chance for sne mandag og tidligt tirsdag. Resten af ugen bliver blæsende

VEJR Den kommende uge bliver mild, men blæsende og med nedbør i form af sne, slud og regn. Sådan lyder prognosen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) mandag morgen.

- Det bliver mest interessant i dag. Vi har et vejr på vej ind over Jylland, som kan gå alle veje, fortæller vagthavende meteorolog Henning Gisselø.

Jo længere øst i landet, man bor, jo hvidere nedbør kan man forvente.

- Men der går noget tid, før sneen kommer fra Jylland til Bornholm. Sjælland får sne i løbet af eftermiddagen, men det rammer først bornholmerne, når solen står op tirsdag, vurderer Henning Gisselø.

Fra morgenstunden mandag står den på frostvejr især i den østlige del af landet. Senere kommer temperaturerne op mellem 1 og 4 graders varme.

- Den østlige del af landet har ikke så mange skyer fra morgenstunden, så der er der chance for frostvejr flere steder. Ellers ligger temperaturerne stabilt over frysepunktet, fortæller Henning Gisselø.

Anderledes ustabilt ser vinden ud til at blive.

- Det kommer til at blæse ret meget i dag. Vinden bliver jævn til hård fra sydvest. Ved kysterne op til kuling og ved Vestkysten op til hård kuling, lyder det fra Henning Gisselø.

Bortset fra på Bornholm så forsvinder det hvide nedbør i løbet af nattetimerne til tirsdag, hvor vejret begynder at klare op, og temperaturerne stiger.

- Tirsdag bliver det mildere i vejret. Vinden ændrer sig, temperaturerne kommer over frysepunktet, og nedbøren byder på regn i stedet for sne og slud, siger den vagthavende meteorolog og tilføjer.

- Så alt, der hedder vinter, er sat på standby.

Tirsdagens vejr med blæst, regn og kun en smule sol vil gentage sig frem mod weekenden.

- Vi kommer ind i en rytme, hvor det bliver mildt. Dagtemperaturerne kommer til at ligge mellem 5 og 7 grader, og det er kun i dag, der kommer sne.

- Det må siges at være en ret almindelig prognose for februar, fortæller Henning Gisselø.

/ritzau/