Cheftræner Kristian Kristensen ser til fra sidelinjen, mens HIH-spillerne inde på banen får ungarske tæsk. Foto: Henrik Ole Jensen

Elendig HIH-indsats: Pulveriseret af ungarere

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold tabte med hele 22-34 til Siofok KC i søndagens hjemmekamp i EHF Cuppen

HåNDBOLD Forhåbningerne om en hjemmesejr forsvandt lynende hurtigt i IBF Arena, Ikast søndag eftermiddag, hvor Herning-Ikast Håndbold tog imod ungarske Siofok KC - og tabte med et brag, 22-34.

Med en sejr på fem overskydende mål kunne HIH’erne snuppe førstepladsen i EHF Cup-gruppen fra det stærke ungarske mandskab, men den drøm blev pulveriseret godt og grundigt. Hjemmeholdet indledte ellers udmærket i de første par minutter, men så gik det ellers stærkt - den forkerte vej.

HIH var allerede inden kampen sikre på at gå videre til kvartfinalerne, og måske var det derfor, spillerne virkede ukoncentrerede. Klasseforskellen var i hvert til at tage og føle på, selvom HIH i det omvendte opgør for en måned siden i Ungarn viste, at de godt kan spille stort set lige op med det profilspækkede Siofok-hold. Det opgør sluttede 25-21 til ungarerne.

Uanstændigt dårligt
Cifrene var nogle helt andre i Ikast søndag. Siofok rykkede fra 1-2 til 7-2 og 13-4 i løbet af et rædderligt kvarter, hvor HIH-spillerne simpelthen spillede uanstændigt dårligt. De 1381 tilskuere sad måske og ønskede, at de havde brugt søndagen på noget andet.

Der var ingen opdækning i forsvaret, og fremme blev selv de mest simple tværafleveringer kylet de forkerte steder hen. Og skuddene på Siofioks norske landsholdskeeper, Silje Solberg, var af meget dårlig kvalitet.

Allerede efter godt 17 minutter tog HIH’s cheftræner, Kristian Kristensen, sin anden timeout, og hans vrede kunne føles ud på tilskuerpladserne i arenaen. Det blev momentvis lidt bedre halvlegen ud, men Herning-Ikast gik til pause med stillingen 8-20 på måltavlen.

Pinagtighederne fortsatte i en spændingsforladt anden halvleg, hvor de ungarske gæster kunne spare gevaldigt på kræfterne, mens hjemmeholdet fortsat lavede helt ubegribelige fejl. Den selvtillid, som holdet har fået opbygget efter seks sejre i træk, var pist væk.

Topscorer for HIH i kampen blev norske Helene Fauske med syv mål.

Nederlaget betyder, at HIH er sikre på at slutte på andenpladsen i gruppen uanset udfaldet af kampene i sidste runde. Her møder HIH svenske Sävehof på udebane.

Næste kamp er onsdag aften i HTH Ligaen, hvor arvefjenderne fra Viborg HK kommer på besøg i IBF Arena.