Lørdag 2. marts afvikles børnenes MGP i Boxen. Billedet er fra 2017, da der også var børne-MGP i Boxen. Foto: Tom Laursen

MGP-finalisterne er fundet

Der er ingen lokale deltagere blandt de 10 finalister til børnenes melodi grand prix

HERNING DR har nu udvalgt de 10 finalister til børnenes MGP, der finder sted i Boxen lørdag 2. marts.

MGP-deltagerne har selv skrevet tekst og musik til de sange, de optræder med. Mere end 460 børn har tilbage i august måned engageret sig i at skabe musik og sendt deres bidrag ind til DR. 50 af dem gik videre til tre workshops, der blev afholdt i Aarhus og Ringsted i september. Her blev børnene inspireret og vejledt af professionelle musikere, der gav dem en musikalsk indsprøjtning, som børnene enten kunne tage med sig hjem i deres videre leg med musik - eller med i MGP-forløbet.

På de tre workshops blev i alt 20 deltagere udtaget til auditions i Aarhus og København, hvor de ti finalister blev fundet. Siden oktober har MGP-finalisterne mødtes på bootcamps og lavet prøver på deres optræden.

- Det er overvældende, hvor mange der hvert år sender bidrag ind, og selvom det også er en musikkonkurrence, er det frem for alt en hyldest til musikken og dens samlende egenskab. Finalisterne konkurrerer om at vinde, men mest af alt er de sammen om at skabe en stor musikfest for hinanden og hele landets børn.

- Fra de indledende bootcamps til de intense dage op til showet udvikler de et helt særligt sammenhold - og det er en energi, der mærkes helt frem til finalen, hvor de står og hepper og hujer på hinanden foran scenen. MGP lykkes, når det samler familien og inspirerer børn til både at skabe egne sange, men også til at være gode venner, siger Magnus Banner, redaktør på MGP 2019, i en pressemeddelelse.

Drømmen om MGP
MGP er mere end en enkelt aften med 10 sange og et stort show. Det er også fællesskab med leg, nye venskaber og masser af musikglæde.

At MGP-finalisterne allerede er blevet venner, kan man følge med i fra uge 5 og hele vejen frem til show-dagen, når programserien »Drømmen om MGP« løber over skærmen på DR Ultra.

Programserien viser over syv afsnit finalisternes MGP-rejse fra de modtager beskeden om, at de er udtaget til MGP til de mødes på bootcamps, forbereder deres liveoptræden, optager sange og får masser af sjove oplevelser sammen med deres nye venner.

De første tre afsnit vises på DR Ultra 2. februar.

Finalisterne
Joakim Ingversen og Silja Okking er værter for MGP 2019, der transmitteres på DR1 fra Jyske Bank Boxen i Herning.

De ti finalister er:

Astrid fra Sevel, Vestjylland, med sangen »Når jeg danser«.

Elio fra København med sangen »Musik gør mig glad«.

Olivia fra Jyderup på Sjælland med sangen »Min drøm«.

Alma Sophie fra Kastrup med sangen »Rulleskøjteløb«.

Kiyan fra Brøndby med sangen »Stilen er ekstra«.

Gruppen Soda fra Charlottenlund med sangen »Bedste veninder«.

Gruppen The Wave fra Helsinge med sangen »Den nye trend«.

Johannes fra Kerteminde med sangen »Sig det nu«.

Lisa & Xenia fra Blovstrød på Sjælland med sangen »Ham, som troede«.

Karla Sofie fra Ballerup med sangen »Vild med dig«.