Paulinho (med ryggen til) skifter fra EC Bahia til FC Midtjylland på en femårig kontrakt. De danske vicemestre betaler i omegnen af seks millioner kroner for brasilianeren. Foto: Arisson Marinho/Ritzau Scanpix/AFP

Brasiliansk angriber til lægetjek hos FCM

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland henter ung angriber i Brasilien for 16,5 millioner kroner, hvis han består et lægetjek. Se lækker video med ham under artiklen

FODBOLD Så er FC Midtjylland tæt på at slå til på transfermarkedet.

19-årige Júnior Brumado skifter fra EC Bahia i den bedste brasilianske række til FC Midtjylland.

Det meddelte den brasilianske klub i aftes dansk tid på sin .

I FCM-lejren bekræfter man enighed om pris og detaljer, men benægter, at der er skrevet endeligt under.

Herning Folkeblad erfarer, at spilleren først skal igennem et lægetjek hjemme i Brasilien, inden »ulvene« overfører penge til den sælgende klub.

EC Bahia skriver på sin hjemmeside og i en pressemeddelelse, at transfersummen er 9,5 millioner brasilianske real svarende til 16,5 millioner danske kroner. Dertil har den brasilianske klub sikret sig en videresalgsklausul på 15 procent.

U20-landsholdsspiller
Júnior Brumado er en angriber med en god fysik og 1,90 meter at gøre godt med i højden. Samtidig er han tilsyneladende ustyret med en glimrende teknik og en fin fart i støvlerne.

Angriberen har trods sin unge alder allerede spillet 36 kampe og scoret fem mål for Esporte Clube Bahia. Holdet blev i sidste sæson nummer 11 ud af 20 hold i den bedste brasilianske række.

Júnior Brumado er en del af det brasilianske U20-landshold, hvor han har fået to kampe i den prestigefyldte gule nationaldragt.

I FC Midtjylland bliver han holdkammerat med den ét år ældre landsmand, Evander Ferreira.