Sportschef Svend Graversen og FC Midtjylland har landet en lejeaftale med brasilianske Patrick da Souza. Foto: Flemming Hansen

Bekræftet: FCM lejer stortalent i Flamengo

Thomas Damm 

Patrick da Silva Ferreira Souza får 18 måneder til at overbevise om sine kvaliteter

FODBOLD Det næste halvandet år spiller den 18-årige Patrick da Silva Ferreira Souza på en lejeaftale i FC Midtjylland.

»Ulvene« har hentet den centrale forsvarsspiller i Rio de Janeiro-klubben Flamengo, hvor han har optrådt på klubbens U19-mandskab.

Den snart 19-årige brasilianer beskrives som en stor og fysisk stærk forsvarer.

- Han er tænkt som en transitionspiller, der skal træne med både vores U19-hold og Superligamandskabet. Det er klart, at det tager tid at vænne ham til den danske spillestil, og så er det hellere ikke nemmere, når man kommer fra sommeren hjemme i Brasilien til vinteren i Danmark, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til Herning Folkeblads udsendte på træningslejren i Dubai.

- Patrick er en venstrebenet og stærk duelspiller, der er fysisk kompetent. Men det er klart, at han nu skal uddannes i vores system, understreger sportschefen.

Evander-lignende aftale
Modellen er omtrent den samme, som da man sidste sommer lejede Evander Ferriera på et etårig lejeaftale og siden gjorde brug af en købsoption.

- Men Patrick er yngre og altså ikke så langt fremme i sin udvikling, så derfor er det også en længere lejeaftale, der er indgået, så vi kan følge ham i en god periode, forklarer Svend Graversen.

FC Midtjylland har fået kontakt til den nye spiller gennem Evandro Ferreira, der foruden at være far til Evander Ferreira, også er en kendt spilleragent på det brasilianske marked.

Frikøbsklausulen på talentet skulle angiveligt være på omkring 13 millioner kroner.

Forsvarsspilleren er dagens andet brasilianske indkøb i FCM, efter at den 19-årige angriber Júnior Brumado for få timer siden også blev bekræftet.