Rafal Kurzawa har spillet syv landskampe for Polen og var med til VM i sommer. Foto: Ritzau Scanpix

Bekræftet: FCM lejer polsk VM-spiller

Thomas Damm 

Polske Rafal Kurzawa kommer til Midtjylland for at jagte spilletid

FODBOLD Så er det en kendsgerning, at FC Midtjylland har sin anden venstreback i truppen. Den 26-årige polak Rafal Kurzawa er på vej til Midtjylland, der har lejet ham i franske Amiens frem til sommer. Aftalen indeholder en option, så »ulvene« kan købe polakken fri, hvis parterne bliver glade for hinanden.

I Amiens har Kurzawa blot været siden sommer uden at slå igennem. Han har kun været indskiftningsspiller og fået 230 minutter fordelt på 11 kampe i Ligue 1.

- Han jagter mere spilletid og har derfor været indstillet på et hurtigt skifte igen. Det er ikke gået hans vej dernede, og både han og familien er indstillet på en frisk start, og det er vi sikre på, at vi kan tilbyde, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

Han lover naturligvis ikke spilletid, men omvendt føler han sig sikker på, at det er en dygtig spiller.

- Vi har fulgt ham i et års tid, men da han skiftede til Amiens i sommer kunne vi ikke være med på hans lønniveau. Nu har situationen ændret sig, og med vores salg af Alexander Munksgaard (til AGF, red.) har vi manglet en spiller til backpositionen, understreger Svend Graversen.

Havde flotte data
I første omgang blev FCM altså opmærksomme på polakken, da han spillede i Gornik Zabrze i hjemlandet.

- Det var gennem vores brug af data, at vi kom på sporet af ham. Han er en offensiv backtype, som passer ind i vores system. Han har lavet mange oplæg i tiden løb og gjort en forskel på den måde, fremhæver sportschefen.

Statistiksiden transfermarkt.de opgør det til 44 assister i 159 kampe i Polen. Heraf dog en del i mindre polske rækker.

Kurzawa debuterede for Polen i efteråret 2017 og var med ved VM i Rusland i sommer. Han kom på banen i den sidste gruppekamp mod Japan.

På venstre back råder FCM i forvejen over Marc Dal Hende, der dog i optakten har døjet med problemer i den ene lyske, og det ligger også i kortene, at Dal Hende en dag kunne have lyst til at prøve sig af i udlandet.