FCM har skrevet en femårig kontrakt med den 19-årige angriber Júnior Brumado, der skifter fra EC Bahia i den bedste brasilianske række. Foto: FCM

Bekræftet: FCM investerer i brasiliansk angriber

Thomas Damm 

FC Midtjylland ser store perspektiver i Júnior Brumado

FODBOLD FC Midtjylland har netop offentliggjort, at man har købt sin anden brasilianer. Evander Ferreira får nu følgeskab af den 19-årige Júnior Brumado, der købes hos EC Bahia i den bedste brasilianske række.

Den sælgende klub meldte det ud allerede onsdag aften dansk tid, men først nu er aftalen endeligt underskrevet og på plads ifølge FCM-lejren.

- Vi ser Júnior som en potentiel topspiller. Han har en god størrelse med 190 centimeter. Han er hurtig og atletisk og har nogle åbenlyse spidskompetencer, og så er han aktuel omkring U20-landsholdet fortæller Svend Graversen til Herning Folkeblad.

Tålmodighed med integrationen
Men det er ikke forventningen, at han gør en stor forskel fra første dag.

- Det kommer til at tage lidt tid at få ham helt på plads, og vi har tålmodighed. Vi har gjort os nogle erfaringer med Evander, som vi kan bruge i sammen med Júnior også.

Derfor er den nye brasilianer da også udstyret med en kontrakt, der løber hele fem år frem.

Den brasilianske klub skriver på sin hjemmeside og i en pressemeddelelse, at man har fået omkring 9,5 millioner brasilianske real - svarende til 16,5 millioner kroner - for angriberen samt en videresalgsklausul. Det er kutyme i brasiliansk fodbold, at man melder priser ud i forbindelse med køb og salg af fodboldspillere.

FC Midtjylland har i handlen fået hjælp af Evandro Ferriera, der er far til Evander og en kendt spilleragent i Brasilien. Noget tyder på, at man med ham er ved at begynde en ny æra med brasilianske spillere.

Tidligere på dagen blev også en blot 18-årige Patrick da Silva Souza meldt på vej til Midtjylland. Den handel er dog i skrivende stund ikke endeligt bekræftet, men der er ifølge Folkebladets oplysninger meget tæt på.