Camilla Berthelsen har netop fået sat eyelash extensions på af indehaver Anette Lundorff. Det er blot en af de behandlinger, som man kan få hos skønhedsklinikken i Skolegade. Foto: Henrik Ole Jensen

Ugens visit: En naturlig duft af vanilje

Mathilde Bach callesen 

I efteråret åbnede Anette Lundorff sin egen skønhedsklinik i Skolegade, hvor der kun er økologiske produkter på hylderne

VELVæRE Når man træder indenfor i skønhedsklinikken »Lundorff skin & lash care«, har man svært ved at tro på, at man står i de lokaler, der tidligere husede det gamle morgenværthus El Toros toiletter. I efteråret gennemrenoverede Anette Lundorff lokalerne i Skolegade 6 og forvandlede dem til en skønhedsklinik.

- Det tog halvanden måned at renovere, klargøre og indrette lokalerne. Heldigvis har min mand og jeg en del erfaring med at renoveringsprojekter, så vi kunne se, at det ville blive godt, siger indehaveren, som har fyldt hylderne med økologiske skønhedsprodukter, stearinlys og planter.

Anette Lundorff, som kommer fra lokalområdet, er uddannet kosmetolog, og hun følte sig klar til at springe ud i nye udfordringer og åbne sin egen klinik, efter hun har været ansat hos andre skønhedsklinikker. Derfor tog hun i efteråret springet - og i november kunne hun endelig slå dørene op til lokalet, der emmer af velvære.

- Jeg kan godt lide at være herre i eget hus. Her skal jeg ikke kun stå for behandlinger, jeg skal også følge med i de nyeste tendenser samt stå for indkøb og markedsføring, siger indehaveren og fortsætter:

- Jeg har altid haft en stor interesse for hudpleje og kosmetik, så det handlede nok om at gøre min hobby til min beskæftigelse. Og så synes jeg, at byen manglede et sted, der har stort fokus på økologiske og naturlige produkter.

At produkterne er naturlige betyder eksempelvis, at hvis en creme dufter af vanilje, så er det vanilje, som giver duften og ikke et tilsætningsstof, som det kan være i andre produkter, forklarer indehaveren.

En oplevelse af velvære
Denne formiddag, da Herning Bladet slår vejen forbi skønhedsklinikken, er indehaveren i fuld sving med at give en kunde længere øjenvipper med behandlingen eyelash extensions, hvilket blot er en af de behandlinger, man kan få her på briksen. Kunderne kan ligeledes komme forbi til en ansigtsbehandling, som oftest begynder med en let massage i ansigt og nakke.

- Når jeg skal lave en ansigtsbehandling, kigger jeg på den enkelte kundes hud og finder derigennem frem til, hvad vedkommende har brug for. Det handler for det meste om at få renset huden rigtigt godt, så man får fjernet de døde hudceller og får gang i blodcirkulationen samt give huden fugt, siger indehaveren, der ønsker at give kunderne en oplevelse af velvære og en følelse af, at de er i centrum.

Godt fra start
Det er efterhånden to måneder siden, at hun tog imod sin første kunde.

- Der har været god respons på åbningen, og jeg har haft noget at lave, så det er dejligt. Men det tager tid at nå ud til folk - og de skal også lige gøres opmærksomme på, at jeg har fokus på naturlige og økologiske produkter, siger Anette Lundorff, som forklarer, at de økologiske og naturlige produkter især er gode i en tid, hvor flere døjer med eksem og allergier.

Det har gavnet hende, at hun har åbnet sin forretning under samme tag som frisørsalonen NewCutz Gitte Hauge.

- Jeg kendte Gitte lidt i forvejen, og vi havde egentlig snakket længe om, at vi gerne ville lave noget sammen. Det passede så med, at jeg kunne åbne i lokalerne her, som de alligevel ikke brugte. Der har også været en del kunder, som lige er smuttet herind forbi, efter de har været ved frisør, siger Anette Lundorff, der gerne rådgiver folk i at opretholde en sund hud derhjemme, efter de har været igennem en behandling.