Søstrene Kristiansen elsker håndbold og har et nært forhold, selv om de i de seneste sæsoner har boet i hver sit land. Nu skifter lillesøster Jeanett Kristiansen (t.h.) til Ikast, hvor Veronica Kristiansen var en markant profil fra 2015 til 2018. Foto: Ritzau Scanpix

Søster følger i »Vikkis« spor til Ikast

Jørn Just Kristensen 

Den norske landsholdsspiller Jeanett Kristiansen skifter til Herning-Ikast Håndbold. Hun er lillesøster til klubbens tidligere anfører og stjernespiller, Veronica »Vikki« Kristiansen

HåNDBOLD Et velkendt og succesfuldt efternavn vender tilbage til IBF Arena i Ikast. Jeanett Egebakken Kristiansen følger nemlig i harpiks-sporet på sin storesøster, Veronica Egebakken Kristiansen, der var topscorer, anfører og stjernespiller hos de midtjyske ligakvinder fra 2015 til 2018.

Herning-Ikast Håndbold har skrevet en toårig kontrakt med 26-årige Jeanett Kristiansen. Hun skifter 1. juli fra de norske mestre, Vipers Kristiansand.

- Vi har fulgt Jeanett længe og kender hende både som spiller og som menneske, og jeg er umådelig stolt over, at vi sammen har fundet en løsning, hvor alt går op i en højere enhed, siger Jakob Mølgaard Christensen, direktør for Herning-Ikast Håndbold i en pressemeddelelse.

Vil bygge et nyt tophold op
Klubben har flere gange forsøgt at lokke den tidligere anførers lillesøster til klubben, og nu var tiden moden, mener den nu 26-årige bagspiller.

- Jeg valgte at skrive kontrakt med Herning-Ikast Håndbold, fordi det trigger mig at være med til at bygge et tophold op. Det har jeg prøvet før, og det giver mig meget motivation at være en del af.

- Herning-Ikast har ønsket mig til klubben i flere år, og jeg er meget smigret over, at de fortsat ønsker mig. De ved, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Jeg har altid ønsket at rejse udenlands, og jeg føler nu, at tiden er inde til et skifte. Jeg har haft det fantastisk i Vipers, men nu er tiden inde for at prøve noget nyt i min karriere, siger Jeanett Kristiansen i klubbens pressemeddelelse.

Hun har selvsagt haft stor viden om klubben fra storesøster Veronica Kristiansen, der aldrig lagde skjul på, at hun stortrivedes i det daværende FCM Håndbold.

- Jeg har hørt meget positivt om Danmark generelt, og at ligaen er stærk. Mine forventninger til klubben er, at vi står sammen om vores fælles mål, og at vi alle forsøger at nå dem sammen. Jeg vil gøre alt for, at Herning-Ikast spiller med om medaljerne hvert år og holder sig i toppen af ligaen, siger Jeanett Kristiansen.

Komplet tovejsspiller
Jeanett Kristiansen har i årevis været en del af norsk tophåndbold, men haft svært ved at tage det sidste skridt op til Norges succesfulde A-landshold. Hun har spillet 12 kampe for B-landsholdet - de såkaldte rekrutjenter - og det er trods alt også blevet til seks A-landskampe fra 2017 og frem.

- Vi får i Jeanett en komplet tovejsspiller med store offensive og defensive kvaliteter, og det ser vi som en klar styrkelse af vores kommende hold, siger HIH-direktør Jakob Mølgaard Christensen.

Herning-Ikast Håndbold har i forvejen tre norske spillere på kontrakt: Helene Fauske, Tonje Løseth og Stine Skogrand. Til sommer ankommer stregspiller Vilde Ingeborg Johansen fra Tertnes Bergen og altså Jeanett Kristiansen fra Vipers Kristiansand.