HIH-playmaker Helene Fauske leverede en suveræn indsats i onsdagens hjemmekamp mod Ajax København. Nordmanden scorede ni gange. Foto: Henrik Ole Jensen

Sjette HIH-sejr på stribe

Ole Bitsch 

Herning-Ikast vandt sikkert med 29-18 over oprykkerne fra Ajax

HÅNDBOLD For sjette kamp i træk kunne Herning-Ikast Håndbold tage en sejr med ud i omklædningsrummet efter slutfløjtet.

Onsdag aften vandt HIH-kvinderne sikkert ligahjemmekampen mod oprykkerne fra Ajax København. I IBF Arena blev det til den forventede pligtsejr, som endte med slutcifrene 29-18 - efter midtjysk pauseføring på 18-11.

Aftenen var i bund og grund ukompliceret for værterne fra Ikast, men hjemmeholdets motor havde startvanskeligheder.

Efter 12 minutter var det overraskende gæsterne fra hovedstaden, som var i front med 6-3. Forud var gået en ukoncentreret og sjusket indledning, hvor Herning-Ikast-holdet manglede fokus og det nødvendige høje tempo.

I de første minutter blev der brændt alt for mange oplagte chancer, blandt andre af landsholdsstregen Sarah Iversen, på Ajax-keeper Sarah Nørklit.

En HIH-timeout vækkede storfavoritterne, og særligt playmaker Helene Fauske. Nordmanden, der blev kampens topscorer med ni træffere, scorede fem gange på fem efterfølgende forsøg. Så var det københavnerne, som behøvede luft.

Hos Herning-Ikast måtte cheftræner Kristian Kristensen undvære skadede Louise Burgaard, Emilie Bodholt Steffensen og Anne Mette Pedersen samt gravide Stine Skogrand. Alligevel var der rigeligt i tanken til at nedspille Ajax.

Ud over Helene Fauske var der mange redninger fra Jessica Ryde, som stod hele matchen på eget gulv. Svenskeren var desuden involveret i fem reddede straffekast i en duel, som var ensidig i de sidste 45 minutter.

Hver gang, Herning-Ikast-aktørerne hævede farten og kvaliteten, kunne oprykkerne ikke følge med. I anden halvleg blev forspringet øget støt og stabilt. Ad flere omgange førte HIH’erne med både 10 og 11 mål.

Næste opgave for Herning-Ikast er søndagens hjemmekamp i EHF Cup-gruppespillet. Her venter gruppens tophold, ungarske Siófok.